Vanlılar Çanakkale Şehitliği'ne Gidiyor

Vanlılar, 'Çanakkale Geçilmez' sözünü altın harflerle tarihe yazdıran, Anadolu insanının gücünü dünyaya duyuran büyük bir destan olan Çanakkale Savaşları’nın 100. yılı dolayısıyla Çanakkale’ye gidiyor. Ayanıs Tur tarafından 1-3 Nisan 2015 tarihleri arasında düzenlenen Çanakkale Turu’na katılan Vanlılar şehitliği ziyaretleri sonrası Şehitler Abidesi'ne çiçek bırakacak.

Vanlılar Çanakkale Şehitliği'ne  Gidiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cengiz SİYAHTAŞ

1915 Çanakkale Geçilmez ruhunu ve heyecanını yaşamak isteyen, Çanakkale Şehitliği’ni görmek ve gezmek isteyen Vanlılar için Ayanıs Turizm tarafından 1-3 Nisan 2015 tarihleri arasında Özel Çanakkale Turu düzenlendi.   Ayanıs Tur Sahibi ve Tur Operatörü Abdullah Tunçdemir, Çanakkale Turu için Vanlılardan çok yoğun bir istek aldıklarını belirterek şunları söyledi. “ Bilindiği gibi 2015 yılı Çanakkale savaşının 100.  Yıl dönümüdür. Bu çok özel ve önemli bir yıl dönümünde Vanlı hemşehrilerimiz de 100.  Yılda Çanakkale’yi görmek, "Çanakkale Geçilmez" sözünü altın harflerle yazdıran Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Yörük, Tatar,  Ermeni ve diğer halklardan oluşan Anadolu insanının şehit olduğu şehitlikleri gezmek istiyor. Bu amaçla Ayanıs Tur olarak 1-3 Nisan tarihleri arasında Çanakkale Turu düzenledik.   Misafirlerimizi 1 Nisan günü Van Ferit Melen Havalananı'ndan alacağız 3 Nisan günü yine Ferit Melen Havaalanı’na bırakacağız. Uçak Biletleri, Ulaşım ( Minibüs) Tur ve Transferler, Rehberlik Hizmetleri, Konaklama, Kahvaltı, Akşam Yemekleri ücretleri tura dâhildir. Çanakkale Turu bizim içinde ticari bir faaliyet olmanın ötesinde tarihi anlam ve değer taşımaktadır. ”

“Van Çanakkale’ye Şehitlerine Gidiyor” adıyla düzenlenen tura yoğun bir rezervasyon talebi aldıklarını kaydeden Abdullah Tunçdemir,  tura katılacak  konukların çok özel duygular ve anlar yaşayacaklarını kaydetti. Tunçdemir, tur programın ayrıntılarıyla ile ilgili olarak da şunları söyledi: “  1. gün, yani   03 Nisan 2015 cuma   günü,  Van Havaalanında Buluşma ve Toplama Saat 08.50’de Van Ferit Melen  Havaalanından İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanına  hareket edeceğiz.  Saat 11.00’de İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı'na varacağız.  Saat 11.30’da Çanakkale’ye güzel manzaralar eşliğinde yol alacağız.   Çanakkale’de otelle yerleşme, serbest zaman alış – veriş ve akşam yemeği ve konaklama ile 1.  gün tamamlanacak. 2. gün yani  04 Nisan 2015 cumartesi günü Çanakkale Şehitliği her yönüyle  gezilecek.   Öğlen yemeği sonrası  Çanakkale  şehir  turu  ve   akşam yemeği ile gün  son bulacak. 3.gün yani  05 Nisan 2015 pazar günü konuklarımız için serbest zaman alış – veriş zamanı olacak. Saat 11.00’de Van ‘a dönüş için Çanakkale’den Sabiha Gökçen Havaalanı'na hareket edilecek. Saat 17.10’de de Sabiha Gökçen Havaalanı'ndan Van'a hareket edilecek. Saat 16.00’da Van’a varışla Çanakkale Turu tamamlanmış olacak. Tura  katılmak isteyenler  Ayanıs Tur ile  iletişim kurabilirler." 

Bakmadan Geçme