Vanlılar “ Ordu-Van Türk Halk Müziği Konseri'ne Hazır

Geçtiğimiz günlerde 'Diyardan Diyara Ordu- Van Türk Halk Müziği Konseri' ile Ordu’da birlikte konser veren Van Anadolu Müzik Cemiyeti ve Ordu Kültür Sanat ve Spor Derneği Müzik Grubu bu kez Van’da ortak konser verecek.

Geçtiğimiz günlerde "Diyardan Diyara Ordu- Van Türk Halk Müziği Konseri" ile Ordu’da birlikte konser veren   Van Anadolu Müzik Cemiyeti ve Ordu Kültür Sanat ve Spor Derneği Müzik Grubu bu kez Van’da ortak konser verecek.

Hacı Yılmaz

Van Anadolu Müzik Cemiyeti ile Ordu Kültür Sanat ve Spor Derneği Müzik Grubu’nun Van’da vereceği ortak konserde Vanlılar müziğe doyacak. Van’da gerçekleştirilecek dev halk müziği konseri 14 Haziran (yarın) saat 20.00’de Yüzüncü Yıl Üniversitesi Cengiz Andiç salonunda gerçekleştirilecek. Üç bölümden oluşan konsere Vanlıların yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

Van Anadolu Müzik Cemiyeti, Ordu ile Van ili arasında kaynaşma, yakınlaşmayı amaçlayan konserin tüm hazırlıkları tamamladı. Van’da gerçekleştirilecek olan konserde Van Anadolu Müzik Cemiyeti ve Ordu Kültür Sanat ve Spor Kulübü koro ve solo sanatçıları Ordu ve Van türkülerinin yanı sıra Türkiye'nin farklı yörelerine ait dillerden düşmeyen türküler seslendirecekler.

Hiçbir resmi, özel kurum kuruluştan destek alamadan kendi imkânlarıyla Van’da halk müziği faaliyetlerini sürdüren Van Anadolu Müzik Cemiyeti geçtiğimiz günlerde Ordu Kültür Sanat ve Spor Derneği Müzik Grubu ile Ordu’da " Diyardan Diyara Van-Ordu Türk Halk Müziği ” ortak konseriyle müzik sevenlerle buluşmuştu. Müzik dalında Ordu ile köprü kurmayı başaran Van Anadolu Müzik Cemiyeti bu kez Ordu Kültür Sanat ve Spor Derneği Müzik Grubu’nu Van’da ağırlamanın mutluluğunu yaşıyor.  Van’ın misafiri olan Ordulu sanatçılar konser öncesi tarihi turistik yerleri de gezip  görecek.  

Anadolu Müzik Cemiyeti tarafından başlatılan " Diyardan Diyara Türk Halk Müziği ”  ortak konserler dizisi yıl içinde farklı iller ile karşılıklı olarak devam edecek. 

Bakmadan Geçme