VAN SOKAKLARI HEPİMİZİNDİR

Başbakan Erdoğan’ın teklifi üzerine aday olduğunu belirten AK Parti Gürpınar Belediye Başkan adayı Hayrullah Tanış, seçim çalışmalarında çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacağını söyledi.

 

Rıdvan CAN

Adalet ve Kalkınma Partisi Gürpınar Belediye Başkan adayı Hayrullah Tanış basın mensuplarıyla bir araya geldi. Hayrullah Tanış ve AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Kulaz Gürpınar’da yürütecekleri seçim çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Aday olmam istendi

Yaklaşık 6 yıl Gürpınar Ak Parti İlçe Başkanlığı görevinde bulunduğunu belirten Gürpınar Belediye Başkan adayı Hayrullah Tanış “ Ülkemiz yeni bir seçim sürecine girmiştir. 23 Haziranda işlerimdeki sıkıntılardan dolayı Ak Parti İlçe Başkanlığı  görevime bir süre ara vermiştim. 2014 yerel seçimlerinde şahsım ve ailemin siyasete girme gibi bir niyeti yoktu. Bu nedenle Belediye Başkanlığı için de müracaat etmedim. Fakat Ak Parti Seçim Kurulu Merkezi yayımladığı bir genelge ile 18 Şubata kadar istedikleri adayı davet edebileceklerini söylemiştiler. O sıralar Sayın Başbakanımızın Özel Kalem Müdüründen telefon aldım. Telefonda başkan aday adayı olmam istendi.  İşlerimdeki yoğunluğu ve sıkıntıları dile getirdim. Ancak Başbakanımızın ısrarı üzerine aday olabileceğimi ilettim. Bu süreç itibari ile ilçe teşkilatımızdan, muhtarlarımızdan, kanaat önderlerimizden büyük destek aldım. Böyle bir kitlenin de desteğini alarak bu yarışta var olduğumuzu ilan ettik. Çünkü 6 yıllık İlçe başkanlığı dönemimde halkıma çok samimi davrandım. Gürpınar ilçemize çok şey kattık. Yapamayacağımız hiçbir sözü vermedik” dedi.

Çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacağız

Türkiye’nin coğrafi bakımından en büyük ilçesinin Gürpınar olduğunu vurgulayan Tanış “ İlçemiz yüz ölçümü bakımından 4 bin km. bir alana sahiptir. 14 vilayetten daha büyük bir coğrafyaya sahibiz. Bu coğrafyada belediye başkanlığının çok kolay olmadığını bizlerde biliyoruz. Seçimleri kazanarak iktidarın desteğini arkamıza alarak başarılı bir belediyecilik yapacağız. Ankara, İstanbul ve bizzat projelerimizle ilgilenen Konya Büyükşehir Belediyesinin çok ciddi desteklerini ilimize ve ilçemize taşıyacağız. Seçim çalışmalarımıza start verdik. Başbakanımızın çizdiği bir rota var. Bizde bu rotaya göre çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacağız” diye belirtti.

Van sokakları hepimizindir

Çözüm sürecine de değinen Tanış, “Artık hiçbir insanımızın burnu bile kanamıyor, ocaklarımıza ateş düşmüyor, analar ağlamıyor, şehit cenazeleri gelmiyor. Bunu çözüm sürecine borçluyuz. Çözüm sürecinin sonuçları her iki taraf içinde olumludur. Barış sürecini engellemek isteyenler var. Son günlerde yaşananlarda bunun bir örneğidir. Van sokakları hepimizindir. Hiçbir güç bizi bu yoldan alıkoyamaz. Birileri eski sisteme göre hareket etmeye çalışıyor. İşte “giremezsiniz, gezemezsiniz” diye ama biz bu sokaklara gireceğiz ve gezeceğiz. Bu bizimde hakkımızdır, bu memleket hepimizindir. Bizler hizmet için varız, yani Ak Parti’nin önünü kesmek bizzat yapacağı yatırımların önünü kesmek demektir. Ak Partinin önünü kesmek bizzat bu barış ve kardeşliğin önünü kesmek demektir. Bu süreç 35 yıldır devam eden bir süreçti. Özellikle Kürt kardeşlerime seslenmek istiyorum. Bugüne kadar bu Başbakanımız gibi cesurca Kürt halkına el uzatan bir lider olmamıştır. Bunu çok iyi analiz etmemiz gerekir” şeklinde konuştu. 

Bakmadan Geçme