Van, Kobani İçin Savaş Alanına Döndü

Van’da, IŞİD'in Kobani'ye saldırılarını protesto etmek üzere yapılan gösterilerde olaylar çıktı. EGöstericiler bir çok aracı ve işyerini ateşe verdi. Polisin dağılın uyarısına uymayan göstericiler ile polis arasında gerginlik yaşandı. Olayların, Van ve ilçeleri Erciş, Muradiye ve Başkale'de de devam ettiği bildirildi.

Vansesi Haber Merkezi

Haşkların Demokrasi Partisi (HDP)nin çağrısı üzerine  sokaklara inen  IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırılarını protesto eden bir grup, Van’da ortalığı savaş alanına çevirdi. Öğle saatlerinde Soydan kavşağında bir araya gelen kalabalık bir grup, Kobani lehine slogan atarak yürüyüşe geçti. İkazlara uymayan gruba polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale ederken, olaylar kısa sürede kentin işlek caddeleri olan Cumhuriyet ve Kazım Karabekir caddelerine sıçradı. Yaklaşık bir saattir devam eden olaylarda arada kalan vatandaşlar ve çocuklar atılan biber gazından etkilenirken, kent merkezinde kepenkler kapatıldı.

Polisler Linç’ten Kurtuldu

Kobani’ye yönelik saldırıları protesto eden grup ile polis arasın başlayan olaylar saatlerdir devam ediyor. Kazım Karabekir Caddesi üzerinde bekleyen polise taş ve havai fişeklerle saldıran göstericiler, polisi linç etmek istedi. Polis son anda bir binanın içerisine girerek canını kurtarırken, göstericiler ise onlara ait hücum yeleği, cop, kalkan ve gaz maskesi aldı. Polislerin sığındığı binada bulunan AK Parti İpekyolu İlçe Başkanlığı’nı da taş yağmuruna tutan göstericiler, buradaki bir minibüsü ise ateşe verdi. Birçok iş yerinin camlarını da kıran göstericiler, TOMA’ların gelmesiyle tekrar ara sokaklara dağılırken, minibüs ise zırhlı araçlardan sıkılan suyla söndürüldü.
Kentin en işlek caddeleri olan Cumhuriyet ve Kazım Karabekir caddelerini trafiğe kapatıp barikat kuran göstericiler, birçok aracı ateşe verirken, iş yerinin ise camlarını kırdı. Jandarmanın da TOMA ile müdahale ettiği olaylar büyüyerek devam ediyor.

Van’da araç ve işyerleri ateşe verildi
Kentin en işlek caddelerinden olan Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde bulunan Kızılay Kan Toplama Merkezi önünde bekleyen kuruma ait 2 kan toplama aracı da ateşe verildi. Türkmenoğlu’na ait iki araç, PTT Karogo Şubesi, Bir minibüs, bir sivil araç ve çok sayıda işyeri ateşe verildi. Tamamen yanan araçlar kullanılamaz hale gelirken, olaylar halen devam ediyor.

Asker Şehir Merkezinde

Sabah saatlerin de başlayan olaylar Akşam saatlerine kadar sürdü. Polisin yetersiz kaldığı olaylarda askeri harekat duruma el attı ve askeri araçlar ile şehir merkezine geldi. Olaylar halen devam ediyor. 

Bakmadan Geçme