• Haberler
  • Yaşam
  • Van Emine Gül Sezer Cangüre İlköğretim Okulu Dönüşüm Projesi

Van Emine Gül Sezer Cangüre İlköğretim Okulu Dönüşüm Projesi

JCI, Dünya üzerinde 128 ülkede faaliyet gösteren “Dünya Genç Liderler ve Girişimciler Federasyonu” nun marka ismidir. Federasyon dünya genelinde kısaca “JCI” ismi ile tanınmaktadır.Dünya Genç Liderler ve Girişimciler Federasyonu, üyelerinin liderlik ve girişimcilik vasıflarını geliştirerek yaşadıkları toplumda pozitif değişimi gerçekleştirmeye katkıda bulunmayı amaçlayan bir uluslar arası sivil toplum kuruluşudur.Üyelerinin ortak özelliği; takım çalışmasına yatkın, kendini yetiştirmek isteyen, gerek iş gerekse sosyal bazda uluslararası açılımı olan 18-40 yaş arası gençlerden oluşmasıdır.

Van Emine Gül Sezer Cangüre İlköğretim Okulu’ndan bir sınıf öğretmeninin kütüphane kurma isteğiyle çıktığı ve JCI Kültür şubesine ulaştığı yol, bir okul hatta Van’ın Çatak ilçesindeki okullar için bir dönüşüm projesine dönüştü. JCI Kültür’ün sürdürülebilir eğitim çalışmalarına yeni bir başlık ekleyen bu proje; kütüphane kurma hedefini ilerleterek müzik ve bilgisayar sınıfı oluşturma noktasına ulaştı.

Proje direktörü Fatma Nur Kaptanoğlu ve JCI Kültür 2016 başkanı Özhan Yoral’ın 4 Mayıs 2018’de Van’ın Çatak ilçesine gidip okulları yakından inceleme, öğrencilerle ve öğretmenlerle tanışma fırsatı yakaladı. 125 çocuk ve 1 okul hedefiyle çıkılan bu yolculuk, Çatak ilçesindeki diğer okullara ve daha fazla öğrenciye dokunulmasını sağladı.

Proje Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'ne dayanmaktadır. JCI, toplumun her noktasını bir araya getiren ve harekete geçiren bir dernek olduğu için JCI Kültür bu proje ile kelebek etkisi yaratacağına inanarak daha fazla okula daha çok öğrenciye ve en önemlisi daha fazla geleceğe umut olmak istiyor.

Bakmadan Geçme