Van'da Dualar Çanakkale Şehitleri İçin

Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı nedeniyle Van’da sabah namazının ardından şehitler için dualar edildi.Çanakkale şehitlerinin menüsü buğday çorbası dağıtıldı.

Van İl Müftülüğü tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı nedeniyle Yukarı Norşin Camii’nde sabah namazından sonra Çanakkale şehitleri için anma programı düzenlendi. Program okunan Yasin-i Şerif, tesbihat, zikir, esma-i hüsna ve kasidelerle devam etti. İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Çanakkale Savaşı’yla ilgili bilgi verdikten sonra şehitler için dua edildi. İl Müftüsü Arvas, bugün Çanakkale Zaferi’nin 100. yılını idrak etmek amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini belirterek, “Bütün Türkiye’de Diyanet İşleri Başkanlığımız bir etkinlik başlattı. Biz de ilimizde çeşitli etkinliklerle bu sabah namazını burada gerçekleştirdik. Tabi bizi özelde Van’ı da ilgilendiren bir husus var. Çünkü 1915’de Ermeni Rus zalimini de burada vuku bulmuş. Yaklaşık 3 bin, 4 bin Müslüman halka burada bir katliam yapılmış, bunlar tabi Zeve’de şehit olmuşlardır. Bu da özelde Van’ımızı ilgilendiriyor. Çanakkale şehitlerini ve Zeve şehitlerini tekrar rahmetle anıyoruz. Onlara okuduğumuz Kur’an-ı Kerim’den hasıl olan sevapları ruhlarına ithaf ediyoruz" dedi.
Programa katılan AK Partili Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ise, Çanakkale Zaferi’ni sabah namazında güzel bir ortamda geçirdiklerinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Biz hep şuna inanıyoruz. Ne zaman bu sabah namazları, cuma namazları kadar bu şekilde kalabalık olursa, inanıyoruz ki o zaman inşallah bu şehitlerimizin ruhları şad olur. Bu 100. yılda inşallah Allah’ın izniyle şehitlerimizin toplum için bırakmış olduğu bu mukaddes topraklar, bu mukaddes salaların inşallah bu kardeşlik, birlik ve beraberliğin devamı adına bir zemin olur. Rabbim inşallah bir daha da bu topraklarda, bu memlekette, bu bölgede hiçbir şekilde bu olaylara, kargaşaya sebebiyet vermeyecek. Rabbim daha nice zaferleri bu Müslümanlara, müminlere başta şu anda Suriye’de, Irak’ta, Miammar’da, Afganistan’da bütün kardeşlerimize nasip etsin” şeklinde konuştu.
Salâvatlar eşliğinde Peygamber Efendimizin Sakal-ı Şerif’ini öpen vatandaşlaraçanakkale şehitlerinin menüsü olan  buğday çorbası ile üzüm hoşafı ikram edildikten sonra program sona erdi.

Bakmadan Geçme