VALİ DOĞAN MÜFETTİŞ İSTEDİ

• Vali Aydın Nezih Doğan Vali Yardımcıları ile ilgili basında yer alan iddiaların araştırılması için İçişleri Bakanlığı’ndan Mülkiye Müfettişi istedi. • Vali Doğan valilikte yaşanan olayları “ Eğer şuan vakıf olamadığımız bir durum varsa, elbette bu durum karşısında “Ve mekeru ve mekerallah, Vallahu hayrul mekirin (Onlar tuzak kurdular. Allah da tuzak kurdu. Allah, tuzak kuranların en hayırlısıdır.) ayeti ile değerlendirdi.

5 vali yardımcısının Vali Aydın Nezih Doğan hakkında, kendilerine hakaret ettiği gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı'na görevlerinden istifa dilekçesi vermesinin ardından, Vali Doğan dün bir toplantı için gittiği Ankara'dan Van’a döndü. Gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtsız Bırakan Vali Doğan olayı soruşturmak üzere İçişleri Bakanlığı’ndan müfettiş istedi.

Vali Yardımcıları Mehmet Özel, Mehmet Yüzer, Zafer Coşkun, Salih Altun ve Hakan Alkan'ın, Vali Aydın Nezih Doğan'ın yapılan bir toplantıda kendilerine hakaret ettiğini gerekçe göstererek, İçişleri Bakanlığı'na şikayet ederek yerlerinin değiştirilmesini talep erimişlerdi.

Vali Doğan Van’a gelmeden Rota internet haber sitesinde yer alan açıklamasında şöyle dedi;

 

"Festivalin iptali söz konusu olmadı, arkadaşlar ilk geldiğimde "Şu festivalleri yapıyorduk, yapılıyordu" dediklerinde festival adresi olan Bahçesaray kaymakamından bilgi istedim. Arkadaşımız bilgi notunu gönderdi ve festivalin oluru yönünde karar verdik. Festivaller iki amaçla yapılabilir, birincisi; kardeşlik hukukuna hizmet etmesi, ikincisi de ekonomik katkı sağlaması. Önümüzdeki yıl Özel İdare’nin bütçelerini kullanma durumumuz olmayacaktı ve o nedenle bilgi istedik."

Vali Doğan, "Beş arkadaşımızın istifa ettiğine dair basında haber yer aldı. Böyle bir duruma ihtimal vermiyorum. Kurban bayramında 5 arkadaşımızdan ikisi izinli idi. İzin dönüşlerinde kendileri ile ben bayramlaştım ve bana ’İlk defa bir vali bizim ayağımıza geldi, bayramlaştık’ dedi. Arkadaşların İstifa etmeleri ihtimalini düşünmüyorum. Eğer şuan vakıf olamadığımız bir durum varsa, elbette bu durum karşısında “Ve mekeru ve mekerallah, Vallahu hayrul mekirin” deriz”  dedi.

 

 Vali Doğan’ın dile getirdiği Kuran-ı Kerim de yer Al-i İmran Suresi 54. Ayeti’ in Diyanet İşleri Başkanlığı  tarafından açıklanan anlamı şöyle: “ Onlar tuzak kurdular. Allah da tuzak kurdu. Allah, tuzak kuranların en hayırlısıdır”

 

"Bu ili batırmışlar, ben toparlamaya çalışıyorum"

 

Vali Yardımcıları Mehmet Özel, Mehmet Yüzer, Zafer Coşkun, Salih Altun ve Hakan Alkan'ın Van Valisi Aydın Nezih Doğan ile ilgili olarak, İçişleri Bakanlığı'na gönderdikleri şikayet dilekçelerinden birinin Rota internet haber sitesinde yayınlanması akıllarda soru işareti bıraktı.  İnternet sitesi yöneticilerinin twitter'de de paylaştığı dilekçede vali yardımcısı, Vali Doğan’ın kendilerine "Bu ili batırmışlar, ben toparlamaya çalışıyorum" dediği ileri sürüldü.

Valilik açıklama yaptı

Valilik tarafından gönderilen açıklamada “ İlimizde görevli Vali Yardımcılarının görev yeri değişikliği talepleri ve buna bağlı olarak ortaya atılan asılsız iddiaların incelenmesi için Valiliğimce İçişleri Bakanlığından Mülkiye Müfettişi talep edilmiştir. Bakanlıkça inceleme için Mülkiye Müfettişleri görevlendirildiği takdirde, durum bütün yönleriyle ortaya konulmuş olacaktır” denildi.

 

Bakmadan Geçme