Tuşba Belediyesi’nden Yeni Proje Müjdesi

Tuşba Belediyesi göreve başladıkları günden bu yana yapmış oldukları hizmetleri istişare toplantısı düzenleyerek kamuoyu ile paylaştı. Toplantıya AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, İlçe Başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, muhtarlar, belediye meclis üyeleri ve belediye personeli katıldı.

İlhan Siyahtaş

2014 yılı yerel seçimlerinde AK Parti tarafından kazanılan ve yeni kurulan Tuşba belediyesi iki yıllık süre içinde yaptığı hizmetleri değerlendiren istişare toplantısı düzenledi. Düzenlenen İstişare toplantısında Tuşba Belediyesi Başkanı Fevzi Özgökçe ilçede yapılacak yeni projelerin de müjdesini verdi.


“Tuşba Çamur ve Bataklıktan Çıktı”

Toplantıda konuşan Başkan Fevzi Özgökçe, “Yeni kurulan bir belediye olmamıza rağmen çok iyi çalışmalara imza attık. Tuşba’yı ve Van’ı hak ettiği yere getireceğiz. Her kuruş gelir ve giderimizin hesabını vereceğiz ”dedi.

Şeffaf belediyecilik anlayışı ile tüm çalışmaları halk ile paylaşacaklarını dile getiren Özgökçe, “ Aldıkları her kuruşun tüm kesimlerle görüşülerek hizmete çevrilme noktasında çalışacağımızın sözünü tekrar hatırlatıyoruz. Seçimlerden sonra 2. yılımızı doldurduk. Bu 2 yıl içerisinde şehir merkezi olmayan bir ilçede tüm çalışanlarımızla biz bir bataklıktan, çukurdan, çamurdan ve çöpten çok güzel bir şehir oluşturmak, bir medeniyet oluşturmak için yola çıktık. Biz bu yolda ilerlerken, 2 yılın değerlendirmesini sizlerle paylaşacağız. 2016’da neler yapacağız onları sizlere aktaracağız. Bizler göreve gelince tüm kamu kurum kuruluşları ve sivil toplum örgütleri ile koordineli olarak kimseye küsmeden herkesle el ele omuz omuza çalışacağımızı ifade etmiştik. Şu anki belediyemizin bulunduğu prefabriklerin olduğu yerlerde bizler çok iyi hizmetler ürettik. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve kabinemizin değerli bakanlarını belediyemizde ağırlayarak projelerimizi anlattık. Hepsinden de çok ciddi destekler ve çok ciddi sözler aldık. Bizler inşallah Tuşba’yı ve Van’ı hak ettiği yere getireceğiz. Her bir gelirimizin ve giderimizin hesabını vereceğiz ”dedi.

 

TUŞBA İLÇESİ’NDE 2016'DA HAYATA GEÇİRİLECEK PROJELER

Başkan Özgökçe 2016 yılında hayata geçirilmesi planlanan projeleri ise şöyle sıraladı, “ Orman Bölge Müdürlüğü ile yaptığımız çalışmalar sonucunda 2016 yılında hayata geçirmeyi planladığımız bir şehir ormanımız var. Şehir ormanının hayata geçmesi için projelerimizi hazırladık. Toprak kale’de bulunan alanımıza bir kent ormanı kazandırmayı planlıyoruz. Semaver Kültürü olan Van’ımız için yine orada bir mesire alanı, piknik alanı kurmayı planlıyoruz.

“Tuşba’ya Stadyum Yacağız”

"Gençlik Spor İl Müdürümüz ile birlikte Van’a bir stadyumun kazandırılması için çalışıyoruz. Bu stadyumun yanı sıra çok kompleksli bir spor salonu yapmayı planlıyoruz. Bu anlamda da girişimlerimizi ve çalışmalarımız devam ediyor. Van gibi büyük bir şehre, büyük bir stadyumun ve kapalı büyük spor salonlarının olması gerekir. Bunun içinde il müdürlüğümüz ile ciddi bir şekilde ilgileniyoruz. Bu ve bunun gibi daha çok projemiz var."

“Sahil Bandı 1 Yıl İçinde Bitecek”

"En büyük ve mega projemiz olan Sahil Bandı Projesi için çalışıyoruz ve bir yıl içinde bunu hizmete açmayı planlıyoruz. Bunun yanı sıra halkımızın bizden en çok istediği ve bizimde üzerinde durduğumuz bir konu hastanelerdir. Bizim Van’da kurulması gereken 3 dal hastanesi ile ilgili yerler için imar müdürlüğümüz çalışmalara başladı. Biz sadece kendimiz için bir şeyler yapalım derdinde değiliz. Tüm kamu kurumları için yer üretmek için çalışıyoruz. Bu tür çalışmaların Van’da bir an önce yapılması için çalışıyoruz. Çok sayıda kurumumuzun bizden yer talebi var. Biz inşallah bu taleplere cevap vereceğiz ve elimizden geleni yapacağız."

“Tuşba Belediyesi’nin Yeni Hizmet Binası Olacak”

"Önümüzdeki ayın 24’ünde bakanlar kurulu tarafından Tuşba Belediyesine devir edilen Et Balık Kurumunun yerine belediye hizmet binamızın temellerini atacağız. Çünkü bir belediyenin hizmet üretebilmesi için fiziki ortamının iyi olması gerekiyor. Tuşba’nın hizmet binasını yakın bir zamanda hayata geçireceğiz. Bunun yanı sıra hayata geçirmeyi planladığımız çok amaçlı bir salonumuz var. Bir arada bin kişinin yemek yiyebileceği bu salonu sahilde yapacağımız için bu salon İstanbul’da bulunan Haliç Kongre Merkezi’ni aratmayacaktır. Ayın 15’inde Samsun Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz bey o salonu Van’da sizler için yapmaya başlayacaktır. O salonu hayata geçtikten sonra biz tüm toplantılarımızı orada gerçekleştireceğiz."

 “Tuşba İlçesi Kültür Merkezine Kavuşacak”

"Tuşba’da ihtiyaç duyulan bir diğer önemli proje ise kültür merkezidir. Kültür merkezimizi de belediye hizmet binamızın olduğu bölgede hayata geçireceğiz. Bunun için bakanlıkla görüşmelerimiz oldu ve devam ediyor. Bunun da müjdesini şimdiden verelim sizlere."

Bakmadan Geçme