Büyükşehir'den ilaçlama çalışması

Van Büyükşehir Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte hafta sonları yoğunlaşan sahil kesimleri, yürüyüş yolları, doğal göletler ve sazlık alanlarda ilaçlama çalışmalarını arttırdı. 

Sağlık İşleri Daire Başkanlığına bağlı ekipler, Van Gölü kıyısı başta olmak üzere bataklık ve sazlık alanlarda sinek ve haşere popülasyonunu azaltmak için yoğun çaba harcıyor.

Van Büyükşehir Belediyesi, halkın rahat bir şekilde vakit geçirebileceği alanları sağlıklı ve güvenli hale getirmek amacıyla ilaçlama çalışmalarına ağırlık veriyor. Ekipler, 19 araç ve 55 personel ile birlikte Van Gölü kıyısı, bataklık ve sazlık alanlarda ilaçlama çalışmalarını gerçekleştiriyor. 

Van Büyükşehir Belediyesi, ilaçlama çalışmalarında Dünya Sağlık Örgütü tarafından tavsiye edilen ve Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış ilaçları kullanıyor. Bu sayede hem etkili hem de güvenli bir ilaçlama süreci sağlanarak çevre ve halk sağlığı korunuyor.

Büyükşehir'den ilaçlama çalışması

Yapılan ilaçlama çalışmalarıyla halka rahat bir nefes aldıran Van Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki ilaçlama çalışmalarına belirli periyotlar halinde devam edecek. Bu sayede sahil kesimleri, yürüyüş yolları, doğal göletler ve sazlık alanlar gibi halkın sıkça kullandığı alanlarda sinek ve haşere sorununun önüne geçilecek.

Van Büyükşehir Belediyesi'nin sağlık ve çevre odaklı ilaçlama çalışmaları, kentin yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor. Halkın sağlığını ve konforunu ön planda tutan belediye, sinek ve haşerelerin olumsuz etkilerini en aza indirerek vatandaşların doğal alanlarda güvenle vakit geçirebilmesini sağlıyor.

Kentteki ilaçlama çalışmalarıyla birlikte sinek ve haşerelerin neden olduğu rahatsızlıkların azalmasıyla halk arasında memnuniyet de artıyor. Van Büyükşehir Belediyesi, çevre ve sağlık bilincini önemseyen bir anlayışla ilaçlama çalışmalarını sürdürerek kentin yaşanabilirliğini ve sağlığını korumaya devam edecek.

Vansesi Özel Haber
Yorumlar 1
İHMALLERDEN 365 GÜN RAHATSIZLIK VAR 30 Nisan 2024 19:39

Son yıllarda Şehrivan, Wanhaber, Van Bölge , Vansesi, Van Havadis, Van Gazetesi gibi yerel internet haber sitelerinde çarşıların, mahallelerin, caddelerin, sokakların, parkların, yol kenarlarının, kanalların, derelerin, kıyıların ve sahillerin kirliliği abartısız onlarca kez haber konusu oldu. Üç merkez ilçemizin her yerinde yıllardır aynı yoğun kirlilik,aynı bakımsızlık, aynı ilgisizlik. Şehrin belli caddeleri, sokakları ve noktalarında turuncu kıyafetli veya yeşil kıyafetli temizlik personelleri oluyor. Ama şehrin yüzde doksanında toz, toprak, kum, çakıl, izmarit, yaprak, kağıt, poşet, plastik petler, her türlü atık ve kirlilik çok yaygın. Van'ın otuzdan fazla merkez mahallesi var, onlarca caddesi var, binlerce sokağı ve ara sokağı var. Onlarca parkı, deresi, kanalı ve arkı var. Kalabalık ve hareketli çarşıları var. 2000 TEMİZLİK PERSONELİ VE ONLARCA VAKUMLU SÜPÜRGELİ ARAÇ 365 GÜN CADDE VE SOKAKLARI- ŞEHRİ TEMİZLEMELİ, ONLARCA TANKER VE YIKAMA ARACI YIKAMA YAPMALI. ARTIK BELEDİYELER, KARAYOLLARI VE DSİ KENDİLERİNE AİT TEMİZLİKLERİ YAPMALILAR.  

Bakmadan Geçme