Toplumsal Eğitim Seferberliği başlatılmalı

Valilik, üniversite, belediyeler, emniyet, müftülük, milli eğitim, sosyal hizmetler ve tüm kamu kurum kuruluşları, meslek odaları, STK'ların ortak çalışmasıyla Toplumsal Eğitim Seferberliği başlatılmalıdır.

Gazetemizi siyasiler, idareciler, meslek odası başkanları, yazarlar, esnaflar ve vatandaşlar sıklıkla ziyaret ediyorlar. Yetkili ve ilgili misafirlerimizin ziyaretlerinde sohbetin yanı sıra kentimizin ve vatandaşlarımızın yaşadığı sorunları, çözüm yollarını, beklentileri de konuşuyoruz. Toplumdan gelen önerileri, eleştirileri biz misafirlerimize iletirken misafirlerimiz de gazetemiz aracılığıyla vermek istedikleri mesajı, düzeltilmesi gereken yanlış bir bilgiyi veya yeni bir gelişmeyi siz değerli okurlarımıza iletme imkânı buluyor.

 

Önceki gün Sağlık Bakanlığı Üniversitesi (SBÜ) Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik beraberindekilerle gazetemizi ziyaret etti. Başhekim Çelik ile hastanede yaşanan sorunlar, hekim ihtiyacı ve çözüm yolları üzerine konuştuk. Gündeme gelen konuları manşet haberimizi okumuşsunuzdur.

 

Başhekim Doç. Dr. Sebahattin Çelik, sorunlara değinirken bazı hasta ve hasta yakınlarının tedavi görerek sağlıklarına kavuştukları hastaneye gerekli özeni göstermediklerini, sahiplenmek yerine kin, nefret duygularıyla hastaneye zarar verdiklerini, hekim ve yardımcı personelle iletişimlerinde agresif ve ön yargılı davranışlar sergilediklerini üzülerek anlattı.

 

Kamu malına zarar verme, toplum kurallarına özen gösterilmemesi hastalığının hastanelerle sınırlı olmadığına dikkat çekerek bu durumun bazı kamu kurumlarında, okullarda, yurtlarda, parklarda, toplu taşıma araçlarında, elektrik trafoları ve telefon kutularında ve diğer kamusal alanlarda da yaşandığını belirterek yakıp yıkanların, kırıp dökenlerin, kural tanımazların, toplum kurallarını çiğneyenlerin yaptıklarını marifet saydıklarını belirttim.

 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Bakmadan Geçme