• Haberler
  • Güncel
  • 3 kişinin öldüğü maden kazasına dair flaş gelişme

3 kişinin öldüğü maden kazasına dair flaş gelişme

Cengiz Holding'e ait olan maden ocağı göçüğünde hayatını kaybeden 3 kişinin ardından 3 şirket yetkilisine yurt dışı yasağı getirildi.

Cengiz Holding'e ait olan Siirt'in Şirvan ilçesinde bulunan Etibakır arama şirketinde maden ocağındaki göçük sebebiyle 3 kişi hayatını kaybetti.

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı ve Şirvan Cumhuriyet Başsavcılığı'nın olay ile ilgili başlatmış oldukları soruşturma sırasında 3 şirket yetkilisi yurt dışına çıkma yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Bilirkişilerin paylaşmış oldukları ön raporda, olayın gece vardiyası sırasında gerçekleştiği ve vefat edenlerin mühendis oldukları tespit edildi.

Yaşanan olayda, hayatını kaybedenlerin iş makinesine yakın durdukları ve hali hazırda devam eden faaliyetlerin bulunduğu alanın dışında oluşan yerde kayma sonucunda olayın yaşandığı tespit edildi. Hayatını kaybedenlerin bulundukları yer tehlikeli alan olduğu için herhangi bir kişinin olayda ihmalinin olmadığı ve asıl kanaatlerinin bilirkişiler tarafından bildirileceği belirtildi. 

Bakmadan Geçme