Parka konulan ATM tepki çekiyor

Beşyol mevkiinde bulunan insanların sınırlı dinlenme alanlarından Dabbağoğlu Parkı'na, Ziraat Bankası tarafından yerleştirilen ATM, vatandaşların tepkisini çekiyor. ATM'nin derhal kaldırılması yönünde görüş belirten vatandaşlar park zaten ihtiyaca cevap vermiyordu birde ATM bırakılarak daraltıldı diye tepki gösteriyorlar. 

Ziraat Bankası tarafından, Dabbağoğlu Parkı içerisine ATM yerleştirilmesi, parkı kullanan vatandaşların tepkisine neden oluyor. Vatandaşların ortak talebi, Dabbağoğlu Parkı'ndan Ziraat Bankası ATM'sinin bir an evvel kaldırılması yönünde. Parkı kullanan ziyaretçiler, bu doğal alanın huzurlu ve estetik görünümünün bozulmaması için yetkililerin harekete geçmesini istiyor.

Konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, vatandaşların tepkisi dikkate alınarak parkın görünümünün korunması bekleniyor.

“YAPILAN YANLIŞTAN DÖNÜLMELİ”

Gazetemize konuşan vatandaşlar, "İlimizde zaten yeteri kadar yeşil alan yok. Üstüne üstlük mevcut yeşil alanlarında yok edilmesine izin veremeyiz. İnsanlar bu güzel ağaçların gölgesinde oturup dinleniyorlardı. Bizler bu yapılanı saygısızlık olarak görüyoruz. İnsanların hiç mi değeri yok. Bu şehri yönetenlerin bu memleket insanına hiç mi saygısı kalmadı. Ben yaptım oldu demekle olmuyor. B şehirde yaşayanlar hiçe sayılamaz. Banka ATM’sini bırakacak başka yer mi bulamadı da ailelerin, yaşlıların, insanların oturup nefes alacağı, dinleneceği güzelim parka ATM bırakarak insanların istifadesine sunulmuş parkı çirkinleştirip, daraltıp görüntü kirliliği yaratıyorlar. Van'ın bu güzel parkına ATM koyulmasını kabul etmiyoruz. Yetkililer bir an evvel yaptıkları yanlıştan dönmeli. Biz buraya dinlenmek, güzel vakit geçirmek ve ağaçların gölgesinde oturmak için sürekli gelip gidiyorduk. Ancak Ziraat Bankası tarafından bırakılan ATM hem estetik görüntüyü bozdu hemde insanların kullanım alanını daralttı. Parka konulan ATM çirkin ve rahatsız edici görüntü oluşturuyor. Yetkililerin derhal harekete geçerek konulmaması gereken yere konulan ATM’yi kaldırması gerekiyor” dediler. 

Parka konulan ATM tepki çekiyor

Parka konulan ATM tepki çekiyor

Yorumlar 1
YETKİLİLERE 20 Mayıs 2024 17:52

Parklar sadece park olmalı. Muhtarlık ofisi, ATM, ticari taksi ofisi kurmak da neyin nesi? Oldu olacak AVM açılsın. Zaten Van, park ve yeşil alan fakiridir. Şu anda en az yüz adet yeni park ve yeşil alana ihtiyaç varken böyle yanlış yapılaşmaları parklarda istemiyoruz. Bir de Ahmedi Hani Parkı ve çevresinin içlet acısı halini bu şehirde görüp düzeltecek bir yetkili çıkmayacak mı? Van'daki üç ilçedeki 90 parkta bakım, onarım, yenileme, detaylı temizlik ve günlük temizlikler yapılsın. Detaylı inceleme ve kontrol bekliyoruz.

Bakmadan Geçme