• Haberler
  • Güncel
  • Erenkent TOKİ sakinleri site yönetiminin kaldırılmasını istiyor

Erenkent TOKİ sakinleri site yönetiminin kaldırılmasını istiyor

Edremit ilçesine bağlı Erenkent Mahallesi TOKİ sakinleri site yönetiminin yüksek aidat ücreti talep etmelerine rağmen istenilen çalışmaları yapmadıklarını belirterek, site yönetiminin kaldırılmasını veya farklı bir düzenleme yapılmasını istiyorlar.

23 Ekim ve 9 Kasım 2011 yılında Van’da meydana gelen depremlerin ardından Edremit, Kalecik, Kevenli, Bostaniçi’nde yapılan TOKİ konutlarında aidat krizi sürüyor. Edremit Erenkent Mahallesi TOKİ konutlarında ikamet eden vatandaşlar, aylık 500-550 lira arası alınan ücretin bütçelerini zorladıklarını belirterek, yönetime tepki gösterdi. 

Erenkent Mahallesi TOKİ konutlarında oturan vatandaşlar, yüksek aidat ücreti alınmasına karşılık düzgün hizmet verilmemesinden yakınıyor.

Erenkent TOKİ sakinleri site yönetiminin kaldırılmasını istiyor

“İSTENİLEN HİZMETİ ALAMIYORUZ”

Gazetemize konuşan TOKİ sakinleri, “Her yıl artan aidatları ödemekte güçlük çekiyoruz. Daha önce kömürle ısınan konutlarda insanlar geçmişte ödeyemediği yakıt borçlarından dolayı icralık olmuş vaziyette. Edremit Erenkent Mahallesi TOKİ konutlarında ikamet eten vatandaşlardan alınan aidatların nerelere harcandığını kimse bilmemektedir. Boğaziçi Yönetim A.Ş.’nin TOKİ’ler kurulduğu günden beri görevde oldukları ve bu şirketin daha ne kadar kalacağını bilmiyoruz. 12 yıldır bu yönetim bizim başımızda. Biz artık bu yönetimin değişmesini istiyor ve kendi kendimizi yönetmek istiyoruz. Burada yaşayan insanlar hep dar gelirli hatta birçoğu alt düzeyde geliri olan insanlardır. Yönetime toplanan aidat paralarının nerelere harcandığını sorduğumuzda aidatların kapıcılara verildiğini ifade ediyorlar. Bakın şu anda bazı etaplar da bir kapıcı dört beş binaya bakıyor ve buna rağmen aldığı ücret asgari ücrettir. Bunca dairelerden alınan onca paralar az para değil. O zaman bizde sormayalım mı onlara nereye gidiyor bu paralar? Birkaç ay aidatlarını ödeyemeyen ailelere icraya veririz gibi mesajlar atılıyor. Zaten ödediğimiz aidatlar çevre düzenlemesi, yeşil alan park yapımı gibi insanların güzel vakit geçirebilecekleri sosyal donatı çalışmalarına harcanmıyor. Eren kent sakinleri olarak biz bundan böyle kendi kendimizi yönetmek istiyor ve bu yönetimin bir an evvel şeffaf bir şekilde hesap verip yaptıkları harcamaların nerelere yapıldığını TOKİ sakinlerine açık, açık anlatıp vatandaşları bilgilendirmelerini ve artık bu işi bırakmalarını veya başka birilerine devretmelerini istiyoruz” dediler. 
Benzer şikayetler, diğer mahallelerdeki TOKİ konutlarında da dile getiriliyor. Vatandaşlar, yönetim kuruluna yüksek aidatların düşürülmesi yönünde talepler iletmiş ancak henüz somut bir çözüm bulunamamış. 

Bakmadan Geçme