Şair yazar Davut Mortaş Van'ın kültürüne ve sanatına katkı sunuyor

Gazetemizde her hafta yayımlanan Mavi Şehrin Kalemleri ve Van Gölü İncileri edebiyat sayfasında yazdığı yazı ve şiirlerle Van'ın kültür ve sanatına katkı sunan şair yazar Davut Mortaş, gazetemizi ziyaret ederek, 2019 yılında yayımlanan Yedi Huzme şiir kitabından bahsetti.

Van’ın kültürüne ve sanatına yazdığı yazı ve şiirlerle destek veren şair yazar Davut Mortaş, Artos Kitap tarafından basılan ve 112 sayfadan oluşan Yedi Huzme şiir kitabında 87 şiirin yer aldığını belirtti.

Birbirinden güzel şiirlerin yer aldığı Yedi Huzme şiir kitabının içerisinde bulunan bazı esrelerinin ödüle layık görüldüğünü kaydeden şair yazar Mortaş, “Yedi Huzme şiir kitabım yedi ışık demeti anlamını taşımaktadır. Kapaktaki fener umut ışığı simgesini göstermektedir. Zemini açık siyah yazısı beyaz sarı tonundadır. Beyaz saflık, yeni başlangıç, sarı ise güneş ışığı altın rengi varlığı, yaşam ve zekayı temsil etmektedir. 2012 yılından bu yana büyük emekler ve duygu yüklü cümlelerden ortaya çıkan Yedi Huzme şiir kitabım 2019 yılında yayınlanarak okurlarımla buluştu. Ayrıca içinde bulunan bazı eserlerim ödüle layık görülmüştür. Yedi Huzme şiir kitabım birçok okul ve üniversitede öğrencilerle buluşup verimli konferanslar ile söyleşilere eşlik etti. Yedi Huzme şiir kitabımı almak isteyen okurlar internet üzerinden veya satış noktalarından temin edebilirler. Şuan iki şiir kitabı üzerinde çalışmalarım devam etmektedir. En yakın zamanda tamamlayarak okurlarımla buluşturmayı hedefliyorum” dedi.

Şair Yazar Davut Mortaş’ın ilk eseri 2012 yılında Vefasız Sevdam isimli kitabı yayınlanarak okurlarıyla buluşurken, Yedi Huzme şiir kitabı 2019 yılında raflardaki yerini aldı.

Şair Davut Mortaş kimdir?

1992 yılında Muradiye’de dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Muradiye’de tamamladı. Halen bir yüksekokulda öğretimine devam etmektedir. Şiiri çocukluk yıllarında tanımaya başladı. İki şiir kitabı yayınlanarak okuyucularla buluştu. Sayısız gazete ve dergiyle çalışma fırsatı buldu. Ulusal ve yerel medyada şiir ve yazılarının yayınlanmasının yanı sıra TV programlarına katılarak kültür sanata katkı sunmaya çalıştı. 2012 yılında "7.2'lik hayatım" adlı şiiri Türkiye birinciliğine layık görüldü. 2021 yılında ''şiran" ve "zahi" adlı iki şiiri bölgede ödüller aldı. Muradiye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışa Vakfında çalışmaktadır.

Vansesi Özel Haber
Yorumlar 3
Kemal eren 27 Mayıs 2022 12:51

Hayırlı olsun

Kemal eren 27 Mayıs 2022 12:51

Hayırlı olsun

RÜZGAR MORTAŞ 23 Mayıs 2022 23:59

başarılarına daha iyi ve gittikçe daha güzel şeyleri başaracağına inanıyorum abim...

Bakmadan Geçme