Van'da sağanak yağış bekleniyor

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü, Van ve çevresi için hava durumuyla ilgili önemli bir açıklama yaptı. 

Yapılan açıklamada, bölgede hava durumunun çok bulutlu olacağı ve öğle saatlerinden sonra Van'ın kuzeyinde, Muş, Bitlis ve Hakkari illerinde aralıklı olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklenildiği belirtildi. Ayrıca, hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği ifade edildi.

Van Gölü'nde ise parçalı ve çok bulutlu bir hava beklendiği ve aralıklı sağanak yağışların görüleceği bildirildi. Rüzgarın genel olarak güneyli ve batılı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin edilirken, dalga yüksekliğinin 0,25 ila 0,75 metre arasında olacağı ifade edildi. Görüş mesafesinin iyi olacağı ancak yağış anında orta seviyede azalabileceği belirtildi.

Muş, Bitlis, Hakkari ve Van illerinde günün en yüksek sıcaklıklarının sırasıyla 18, 13, 16 ve 17 derece olacağı tahmin edildi. Ayrıca, bölge genelinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinde etkisini artırarak Van'ın kuzeyinde, Muş, Bitlis ve Hakkari illerinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olabileceği uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji yetkilileri, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını tavsiye etti.

Bölge halkının meteoroloji uyarılarını takip etmeleri ve gerekli önlemleri almaları önemle vurgulandı.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme