Sahipsiz Van'ın sahipsiz çocukları

Türkiye Hentbol Federasyonu tarafından 10-16 Nisan 2022 tarihleri arasında düzenlenecek küçük erkekler ve küçük kadınlar kategorisi Türkiye şampiyonasında Van'da kulüp bulamayan erkek sporcular turnuvaya katılamazken, Van'ın kızları Hentbol Bayan Süper Lig ekiplerinden Antalya Anadoluspor Kulübü'nü temsil edecek.

Van’daki kurumlara sitem eden takım antrenörü Ferda Göktaşoğlu “Vanlı erkek sporcularımız kulüp bulamadığı için turnuvaya katılamadı. Kızlar ise Antalya’yı temsil edecek. Van’ın çocukları böyle güzel bir turnuvada Van’ı değil de Antalya’yı temsil etmesi Van adına utanç verici” dedi.

Türkiye Hentbol Federasyonu tarafından 10-16 Nisan 2022 tarihleri arasında düzenlenen küçük erkekler ve küçük kızlar Türkiye şampiyonası Kahramanmaraş ve Karabük’te yapılacak.

Takım antrenörleri Recep Demir ve Ferda Göktaşoğlu, “Van’ın küçük kız ve erkek sporcuları kendilerine Van’da sahip çıkacak bir kulüp bulamadı ve erkeklerde turnuvaya maalesef katılamıyor. Küçük kızlarda ise yine Van’da kendilerine sahip çıkacak bir kulüp ve kurum bulamadıkları için Hentbol Bayan Süper Lig Ekiplerinden Antalya Anadoluspor Kulübü adına Kahramanmaraş’ta Türkiye şampiyonasında Antalya’yı temsil etmek üzere katılacaktır” dedi.

“Van çocuklarına sahip çıkmıyor”

Takım antrenörü Ferda Göktaşoğlu, “Üzülelim mi, sevinelim mi bilemiyoruz. Van’ın çocukları Hentbol Türkiye Şampiyonasında kendi memleketlerini değil de Antalya’yı temsil edecek olması Van için utanç vericidir. Koskoca Van’da bu çocuklara sahip çıkacak kimsenin olmaması ne kadar acı bir durum. Erkek sporcularımızı ne yazık ki yine aynı sahipsizlikten Karabük iline gönderemiyoruz. Kız sporcularımız ise son anda Hentbol Süper Lig Takımlarından Antalya Anadoluspor Kulübünün sahiplenmesiyle turnuvaya katılacak. Antalya Anadoluspor Kulübü çocukların Van’dan Kahramanmaraş’a ulaşımı, konaklaması gibi her türlü masraflarını üstlendi. Kızlarımızı son anda Kahramanmaraş’a gönderiyoruz. Bir Vanlı olarak Van’ın çocuklarının böyle büyük ve güzel turnuvalarda kendi memleketlerini temsil etmesini isterdik ama ne yazık ki bu desteği göremiyoruz. Bizler hentbolu çok seviyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Bu çocuklarımızı ileride büyük kulüplerde Süper Lig takımlarında milli takımlarda görürsek sakın Van’lıdır diye övünmemeliyiz. Çünkü Van çocuklarına sahip çıkmıyor. Kahramanmaraş’a gidecek  olan 50 takımın çoğu KYK yurtlarında konaklama yapacak. Antalya Anadoluspor Kulübü Başkanı ile telefon görüşmemizde bir sözü beni çok duygulandırdı. Vanlı kızlarımız, bizim sporcularımız en iyi şekilde gidecek ve iyi otelde, en iyi imkanlarda konaklayacaktır dedi. Ne demeliyiz ki Van’ın yapması gerekeni Antalya yapıyor. Kendilerine teşekkür ederiz. Keşke erkek takımımızı da gönderebilseydik” diye konuştu.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme