• Haberler
  • Güncel
  • Şahin: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesinde olmalı

Şahin: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesinde olmalı

Milyonlarca memur ve emeklisinin yeni yılda yapılacak zam oranı için gözler enflasyon verilerine çevrildi. Kesin rakamlar 3 Ocak tarihinde açıklanacak enflasyon rakamlarıyla netleşecek. SSK ve Bağkur emeklileri 6 aylık enflasyon oranına göre maaş zammı alacak. Emeklilerin ekonomik olarak zor günler yaşadıklarını belirten Tüm Emekliler Derneği Van Şube Başkanı Naci Şahin, en düşük emekli maaşının 2024 yılında geçerli olmak üzere 17 bin lira olarak açıklanan asgari ücret seviyesine çıkarılması gerektiğini belirtti.

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret belirlenmesinin ardından gözler emekli zamlarına çevrildi. Emekliler, bu zam döneminde son yıllarda yapılan en düşük emekli aylığı uygulaması nedeniyle ortaya çıkan haksızlığın giderilmesini talep etti.

Gazetemize açıklamalarda bulunan Tüm Emekliler Derneği Van Şube Başkanı Naci Şahin, emekli aylıklarının artırılması, 8 bin 77 lira ilave ödemenin emeklilere yansıtılması ve en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine çıkarılmasını istedi.

Hayat pahalılığı karşısında emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntılara değinen Şahin, emekli aylıklarında seyyanen bir iyileştirme yapılması SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak yüzdeli zammın memur emeklilerine yapılacak zamla eşitlenmesi gerektiğini söyledi.

“En düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine çıkarılmasını istiyoruz”

Emeklilerin maaşlarında gerekli düzenlemelerin yapılmasını isteyen Şahin, “Mevcut durumda gelen ve gelmesi beklenen zam oranları dikkate alındığında asgari ücretliler ve memur emeklileri ile SSK ve Bağ-Kur emeklileri arasındaki zam makası giderek açılıyor. Emeklilerin kök aylığı düşük kaldığı için yüzdeli zamlarla aradaki makas daralmıyor. Emekliler öncelikle aylıklarında iyileştirme, iyileştirmeden sonra yüzdeli zam bekliyor. Emeklilere yapılacak yüzdeli zamlar da memur emeklilerine yapılacak zamlara eşitlenmeli. Devletimizden beklentimiz uygulamadaki eksiklikleri gidermesi, emeklilerin geçim derdini ortadan kaldırması, emeklilerin haklı mücadelesini görmesi, emeklilerin sesini duyması ve toplumsal maliyete zemin oluşturmamasıdır. Bu sebeple, kamu görevlisi emeklileri başta olmak üzere emeklilerin aylıklarının artırılması, ilave ödemenin emeklilere yansıtılması, en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine çıkarılmasını istiyoruz” dedi.

“Emeklilere hak ettikleri değeri verin”

Emeklilerin geçim kaygısı duymadan yaşamak istediklerini belirten Şahin, “Emekliler insanca, barış ve huzur içerisinde yaşamak istiyor. Geçim kaygımızın ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Bizimde yaşamaya hakkımız var. Ülkemize yıllarca çalışıp hizmet ettik. Karşılığı bu olmamalı. Emekliler artık ekonomik anlamda sorun yaşamak istemiyor. Yıllardır düşük gelirleriyle yaşam standardını tutturmaya çalışan emekliler, açlık sınırının altında kalan gelirleriyle geçinmekte zorlanıyorlar. Emeklilerimizin büyük bir çoğunluğu yoksulluk ve açlık sınırının altında maaş almakla birlikte çözüm bekleyen birçok sorunu bulunmaktadır. Her geçen gün daha da yoksullaşan emeklilerin sorunları içinden çıkılmaz hal alırken, birçok emekli geçinebilmek için emekliliğine rağmen çalışmak zorunda kalıyor. Emekliler geçinebilecekleri oranda maaş istiyor. En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine çıkarılmalı. Tüm Emekliler olarak umudumuzu kaybetmeden emeklilerin durum ve taleplerini her platformda dile getirmeye devam edeceğiz. Umarız ülkemize büyük hizmetler yapmış emeklilerimize hak ettikleri değer verilir” ifadelerini kullandı. HABER: BURHAN ERGİN

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme