Prof. Dr. Sünnetçioğlu'ndan gazetemize ziyaret

Van İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gazetemizi ziyaret etti.

Rıdvan Can

Van İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu beraberindeki Van İl Sağlık Müdürlüğü Personel Hizmetleri Başkanı Yaşar Beygo, Destek Hizmetleri Başkanı Şahabettin Işık ile birlikte gazetemizi ziyaret ederek imtiyaz sahibi Erdal Perihan ile görüştü.

“Çalışmalarında başarılar diliyorum”

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Van İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, “Gazetecilik, halkımızın haber alma hakkını kullanmasına yardımcı olmak amacıyla doğruluk, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri uhdesinde barındıran önemli bir meslektir. Mesleğin yıpratıcı ve zor şartlarının yanında hem koronavirüs salgınıyla mücadele edip hem de mücadelemize katkı sağlayan gazetecilerimiz, her türlü meşakkat içerisinde görevlerini özveriyle sürdürdüklerini bir kez daha ispatlamışlardır. Gazetecilerimiz köklü gelenekleriyle, yeni teknolojiler, gelişen ve çeşitlenen iletişim kaynaklarıyla görevlerini ifa ederken aydınlatıcı ve yol gösterici işleviyle bir yandan toplumun sağlıklı işlemesine katkı sunmakta diğer yandan da bireylerin ve halkın talep ile beklentilerini en iyi şekilde yansıtarak kamusal görevi de yerine getirmektedirler. İlimizin tanıtılması, markalaşması, sosyal ve kültürel anlamda gelişmesinde çok önemli katkılar sağlayan yerel basın mensuplarımızın bugüne kadar gösterdikleri gayreti, üretkenliği ve değer yüklü anlayışı bundan sonra da aynı hassasiyetle sergileyeceklerine yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm basın mensuplarımızın ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

“Sağlık çalışanlarımız gece gündüz demeden çalışıyor”

Sağlık çalışanlarının gece gündüz çalıştıklarını belirten Prof. Dr. Sünnetçioğlu, “Koronavirüs salgını başladığı günden bu yana sağlık çalışanları olarak çok iyi mücadele verdik. Allah’a şükür şuan Türkiye’de vaka sayısının en az olduğu illerden biriyiz. Zor bir süreçten geçiyoruz. Hepimizin koronavirüs tedbirlerine sonuna kadar riayet etmesi gerekmektedir. Aşı olmayan vatandaşlarımız da bir an evvel aşılarını yaptırmalılar. Çünkü sağlık çalışanlarımız gece gündüz demeden çalışarak koronavirüsle mücadele ediyor” diye konuştu.  

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme