POTANIN YILDIZ ADAYLARI VAN'DAN ÇIKACAK

Bahçeşehir Koleji geleceğin Basketbol yıldızlarını arıyor projesi kapsamında Türkiye'nin farklı illerinde yapılan seçmeler Van Bahçeşehir kolejinde de yapıldı.

Rıdvan Can

Van Bahçeşehir Koleji Spor salonunda yapılan seçmelerde geleceğin Basketbol yıldızlarını arıyor projesi kapsamında gazetemize  proje ile ilgili açıklama yapan Bahçeşehir Koleji Basketbol altyapı genel koordinatörü Mehmet Tufan Saba, Türkiye genelinde şuana kadar 11 ilde bu projeyi gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bu projenin önemli bir ayağını da Van’da yaptık. Bahçeşehir Koleji Basketbol kulübü olarak böyle bir projeyi başlatmamızda Bahçeşehir Koleji Basketbol Kulübü İcra Kurulu Başkanımız Hüseyin Yücel büyük katkı sundu” dedi.

Bahçeşehir Koleji olarak daha önce yapılmamış bir organizasyonu hayata geçirmek ve Anadolu’ya Türk Basketbolu’nu yaymayı hedeflediklerini belirten Saba, “Amacımız özellikle Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki çocuklarımızı spora teşvik etmek ve yetenekli olanları vereceğimiz burslarla, sağlayacağımız profesyonel platformlarla Türk sporuna kazandırmaktır. Bahçeşehir Koleji olarak asıl işimiz eğitim, ama sporu eğitimin olmazsa olmazı ve ayrılmaz bir parçası olarak düşünüyoruz. Türkiye’nin farklı illerinde hocalarımız eşliğinde çalışmalar yapılıyor. Bizlerde bugün Van’da Bahçeşehir Koleji Basketbol salonunda değerli beden eğitimi öğretmenlerimizle ve değerli hocalarımızla beraber bu çalışmamızı sürdürüyoruz. Ulaşabildiğimiz kadar fazla çocuğa ulaşıp onların hayatlarına yön vermek istiyoruz. Özellikle 2005-2006-2007 ve 2008 doğumlu yetenekleri belirleyip bu kategorilerde takımlar kuracağız. Bunları sezon içerisinde belli antrenman programları dâhilinde kendi bünyemizde çalıştıracağız. Bu çocukların içinden gerek eğitim alanında gerekse basketbol başarısı olarak yıldız basketbolcu adayı çıkarsa bunun okul masraflarını karşılayarak İstanbul’a götüreceğiz” ifadelerini kullandı.  

 

Bakmadan Geçme