Paris saldırılarının son şüphelisi yakalandı

Paris saldırılarının son şüphelisi olduğu iddiasıyla aranan Mohamed Abrini Belçika’da yakalandı.

Fransa’nın başkenti Paris’te 13 Kasım 2015’te gerçekleştirilen saldırıların aranan şüphelilerinden Mohamed Abrini’nin yakalandığı açıklandı.

Belçika federal savcılığından yapılan açıklamaya göre, Abrini, dün öğle saatlerinde Brüksel’in Anderlecht bölgesinde yakalandı.

400x225_329484

Abrini’nin DNA’sı saldırganların saklandığı Brüksel’deki iki evin yanı sıra, 13 Kasım’daki Paris saldırılarında kullanılan bir otomobilde tespit edildi.

Abrini, saldırıların diğer bir sorumlusu olduğu iddiasıyla yargılanan Salah Abdeslam ile Paris yolu üzerindeki bir benzin istasyonunda 11 Kasım’da güvenlik kameralarınca görüntülenmişti. Abrini, saldırılar öncesi Abdeslam ile bir daire kiralamıştı. Saldırganlardan bazıları, Paris saldırılarından hemen önce bu dairede kalmıştı.

Savcılık, Abrini’nin 22 Mart’ta Brüksel Havalimanı saldırısının ardından kaçmayı başaran “şapkalı şüpheli” olup olmadığının ise araştırıldığını belirtmişti.

Belçika medyası, Abrini’nin her yerde aranan ve görüntüleri dağıtılan kişi olabileceğini öne sürüyor.

Bir süre Suriye’de IŞİD saflarında savaştığı belirtilen 31 yaşındaki Fas asıllı Belçika vatandaşı Abrini’nin, Paris saldırılarındaki rolü tam olarak bilinmiyor.

Brüksel’de bir metro istasyonu ve havalimanında 22 Mart’ta düzenlenen saldırılarda 32 kişi hayatını kaybetmiş, 270 kişi yaralanmıştı.

13 Kasım 20145’teki Fransa’nın başkentindeki Paris’te gerçekleştirilen saldırılarda da 130 kişi yaşamını yitirmişti.

Saldırıları IŞİD üstlenmişti.

 

kaynak IMC TV

Bakmadan Geçme