Özgökçe: Kararlarımız Hür İrade İle Alınmaktadır

Van merkez Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Tuşba Belediyesi Meclisi’nin, aldıkları kararları hiç kimsenin egomanyasında ve etkisinde olmadan kendi hür iradesine göre aldığını belirterek, “Herkes bunu bu şekilde bilmelidir” dedi.

Tuşba Belediyesi Meclisi Ağustos Ayı Mutat toplantısı tamamlandı. Toplantıya başkanlık eden Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, meclis üyelerinin geçmiş Ramazan Bayramı’nı tebrik etti ve bir önceki ay yapılan meclis toplantısını değerlendirdi. Yaşanan bazı sıkıntılardan dolayı Ramazan Bayramı’nın biraz buruk geçtiğini hatırlatan Doç. Dr. Özgökçe, “Malumunuz dünyanın dört bir tarafında Müslümanlar sıkıntı içinde yaşıyor. İsteriz ki bu sıkıntılar ve bu problemlerin bir an evvel çözüme kavuşmasıdır. İnşallah başta Türkiye gücünü bütün dünyaya gösterip bu mevcut sorunların çözecektir. Bölgemizdeki sorunların çözümü adına da inşallah daha güzel günler bizleri bekliyor” dedi.
Meclis üyelerine, Van’da yaşanan bazı konularda hassasiyet göstermelerini isteyen Başkan Doç. Dr. Özgökçe, özellikle temmuz ayı toplantısında olmamasına rağmen bazı meclis üyelerinin sanki kendisinin toplantıdaymış gibi gösterilmesini ve alınan meclis kararlarına etki ettiği şeklinde yanlış ve mesnetsiz beyanatlarda bulunduğunu vurgulayarak, “Bazı meclis üyelerimiz sizlerin hür iradeniz ile almış olduğunuz kararları ‘Başkanın etkisinde kalınarak alınmış’ şeklinde bazı basın yayın organlarında beyanatları çıkmış. Bu yanlış ve asılsız beyanatlar insanı ciddi derecede üzmektedir. Arkadaşlarımız kesinlikle şunu çok iyi bilmeliler ki biz burada Tuşba Belediye Meclisi olarak aldığımız her kararı hiç kimsenin egomonyasında ve etkisinde kalmadan kendi hür,özgür irademizle alıyoruz. Lütfen herkes bunu bu şekilde bilsin” ifadelerini kullandı.
Eskiden ceberut devletin her köy, mahalle ve şehirde muhbirleri olduğunu vurgulayan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, “Bu muhbirler oturdukları yerde olup bitenleri hemen vesayet sistemlerine bildirirlerdi. Böylece iç barışı ve güveni tehdit ediyorlardı. Şimdi aynı şekilde bakıyoruz bazı arkadaşlar hiçbir şey yokken belediyemizi direk ilgilendirmeyen konularda bazı arkadaşlarımızı direk hedef gösteriyorlar. Özellikle söylüyorum bu tutumlarınızdan vazgeçin. Biz belediye olarak hizmet için buradayız. Hizmet için ne gerekirse bunu yapacağız. Ben Van’da olmadığım bir sırada yakın akrabam olan Remzi Kartal ile ilgili bir konu görüşülmüş. Buradaki bir kardeşimiz hemen basına ‘Özgökçe’nin Remzi Kartal tahammülsüzlüğü’ diye bir demeç vermiş. Şimdi bu nedir? Bu ya arkadaşımızın zihin olarak bazı konularda çok eksik olduğunun göstergesidir ya da kasıtlı olarak yaptığı bir provokatif eylemdir. Ben o gün o saatte burada değildim. Hepiniz biliyorsunuz ki il dışında bazı projelerimiz için bakanlık bakanlık koşturuyordum. Yani burada olmayan birinin basına bu şekilde lanse edilmesinin iyi niyetle bağdaştırabilir misiniz? Meclis üyelerinin hür iradelerini iftira boyutuna dönüştürmeyelim. Sunulan önergeye ilişkin yapılan oylama sonucunda tamamıyla belediye meclis üyelerinin kullanmış oldukları oyları ile reddedilmesine rağmen sanki Belediye Başkanının takdirindeymiş gibi lanse edilmesi kamuoyunu yanlış bilgilendirmeye yönelik, hukuka ve ahlaka aykırı olduğu gibi gerçeklikle de hiçbir şekilde bağdaşmamaktadır” şeklinde konuştu.
Toplumda herkesin bir birini çok iyi tanıdığının altını da çizen Doç. Dr. Özgökçe, Fevzi Özgökçe’nin, Remzi Kartal ile olan akrabalık bağını herkesin iyi bildiğini hatırlattı. Remzi Kartal’ın yaşamış olduğu evin Tuşba Belediyesi sınırları içinde olması durumunda hemen isminin o sokağa vereceğini de dile getiren Başkan Doç. Dr. Özgökçe, “Ucuz kahramanlığa gerek yok. Bazıları 15-20 yıldır dışarıda olan Remzi Kartal’ı yeni hatırlıyor. O zaman insanlara Günaydın (good morning) derler. Onun için lütfen biz hizmet için buradayız. Biz hizmet için ne gerekirse sonuna kadar yapacağız. Ama istiyoruz ki meclisimizle elini her şeyde vicdanına bırakarak çalışsın. Sizlerle beraber aldığımız ortak kararlarda dedik ki arkadaşlar fakirlerimiz var onlara hizmet götüreceğiz. Tabi Akköprü Mahallemize de gittik. Orada cami çıkışında kendini bilmez bir gurup tarafından taşlandık. Bazı kardeşlerimiz bu olaylarla bağlantılı olduğunu düşünüyorum. İnsanlar camiden çıkan birini neden taşlar, seçim yok, herhangi bir şey yok. Ha demek ki birileri bu memlekette bazı şeylere halen tahammül edemiyor. Bakın arkadaşlar açık ve net söyleyeyim. Özellikle bu tip olaylar olduğu zaman biz sizlerden bir tepki beklerdik. Bir belediye başkanına yapılan bir saldırıdır. Bu yarın öbürü gün büyükşehir veya başka bir belediye başkanına da olabilir. Bizim tepki göstermemiz gerekir. Sizlerin tepki göstermesi lazım. Eğer biz bunu yapmıyorsak o zaman hakikaten problem yaşamış oluruz. Evet bakın yine Cumhurbaşkanı adayımız geldi, Selahhatin Demirtaş geldi, belki Ekmeleddin İhsanoğlu gelecek. Biz burada kim gelirse gelsin huzurlu bir şekilde mitingini yapsın gitsin. Van’ın başka bir şekilde toplumda Türkiye’de dünya gündemine gelmesini istemiyoruz. Biz isteriz ki miting öncesi ve sonrası güvenlik en üst düzeyde sağlansın ve hiçbir vatandaşımızın, hiçbir esnafımızın en ufak bir zarar görmesin. Bunun için her birimizin ne gayret sarf etmemiz gerekiyorsa yapalım. Bizim bölgemizde olan bir çalışmada olsa sonuna kadar onlara destek olalım. Bu olayların provoke edilmemesi gerekir. Çünkü biliyorsunuz Van’da insanlar ciddi bir şekilde zarar gördü, özellikle turistler otellerinde mağdur oldular. Bakanlarımızla o akşam Cumhuriyet Caddesini gezdik. İnanın arkadaşlar harpten çıkmış gibi idi. Bu olaylar Van’ımıza yakışmıyor. Bu olayları yapanlarında Vanlı olmadığına inanıyoruz. Çünkü olaylara sebebiyet olabilecek herhangi bir şey yok. Biz inşallah Tuşba olarak bölgemizde huzurun, güvenin, kardeşliğin ve barışın devamı için ne gerekirse yapmaya hazırız. Sanayi sitesinde tamir için bekletilen önceki seçimlerde kullanılan otobüs kundaklanıyor. Hakikaten bu olayların büyümemesi Van’da huzurun, kardeşliğin, barışın devamı adına arkadaşlar her birimizin elimizden geleni yapmamız gerekiyor” şeklinde sözlerini tamamladı.
Beş gün boyunca devam eden Tuşba Meclisi Ağustos Ayı Mutat toplantısından yaklaşık 30 civarında önerge gündeme alınarak görüşüldü. Tuşbalıların hayatını kolaylaştıracak ve aynı zamanda güzelleştirecek olan önergelerin büyük bir bölümü oy birliği ile kabul edildi.

Bakmadan Geçme