OSB seçiminde zafer Mehmet Aslan'ın

Önemli sanayi kuruluşlarının faaliyet gösterdiği bölgesel bir güç haline dönüşen Van Organize ve Sanayi Bölgesinde (OSB) bugün yapılan seçimi Mehmet Aslan başkanlığındaki liste kazandı.

Burhan Ergin

 

Binlerce kişiye istihdam olanağı sağlayan, yaklaşık 140 firmanın bulunduğu Van OSB’de bugün yapılan seçimi Mehmet Aslan'ın başkanlığındaki liste 68 oy alarak kazandı. Mevcut başkan Şemsettin Bozkurt ise 62 oy alarak kaybetti. Seçimi kazanan Aslan ve yönetimi 4 yıllığına OSB’yi yönetecek. 

 

Yapılan seçimde, yönetim kurulu ve müteşebbis heyet üyeleri belirlendi. İki yılı aşkın süredir görevde olan mevcut OSB Başkanı Şemsettin Bozkurt’un listesiyle, Mehmet Aslan’ın başkanlığında oluşturulan listenin yarıştığı seçimde, 130 sanayici oy kullandı. Oylardan 68’ini alan Mehmet Aslan OSB’nin yeni başkanı oldu.

 

Geçtiğimiz günlerde yürürlüğe giren Üretim Reform Paketi’nde yer alan düzenlemeye göre, bundan sonra OSB yönetimleri 4 yıl süresince görev yapacak. Böylece, yasa yürürlüğe girdikten sonra ilk seçimli genel kurulunu yapan Van OSB’de bu süreç başlamış oldu.

 

Yeni yönetim kurulunda Mehmet Aslan, Yunus İnan, Yaşar Şen, Faik Özbey, Musa Cevadi, Yavuz Yaşar ve Kürşat Oğuz yer alıyor.

 

Yedeklerde ise: Hasan Aslan, Ergül Gülaş, Zübeyt Hakan Perihanoğlu, Sırat Üzümcü, Hakan Şahar, Abdulbaki Kaçak ve Doğan Günay yer aldı.

 

Seçimle alakalı bir açıklama yapan APEX Boru Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zaman OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hasan Perihanoğlu kazanın OSB olduğunu belirterek, yeni başkan Mehmet Aslan ve yönetimine başarı dileklerinde bulundu. 

Bakmadan Geçme