ÖĞRENCİLER HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

İlhan Siyahtaş
Van Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin hazırladığı yıl sonu sergisi açıldı. Valilik bahçesinde açılan sergiye  İl Milli Eğitim Şube Müdürü Gıyasettin Subay, İl Kültür ve Turizm Müdür Muzaffer Aktuğ, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Van Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan serginin açılışının ardından yıl içerisinde öğrenciler tarafından yapılan resimlerin bulunduğu sergi  davetliler  ve vatandaşlar tarafından  gezildi. Tablolar hakkında öğrencilerden bilgi alan Subay ve Aktuğ,  daha  sonra öğrenciler tarafından seslendirilen müzikleri dinledi.
Sergi hakkında bilgiler veren Van Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Serhat Dündar, sergide yaklaşık 70 eserin bulunduğunu belirtti. Sergilemedikleri çok sayıda eserin bulunduğunu anlatan Dündar, mekanın yetersiz oluşundan dolayı bu eserleri sergileyemediklerini kaydetti. Dündar, "Sergiye halkın yoğun ilgi göstermesi bizleri ve emeği geçen öğrencileri mutlu etmiştir dedi.
Güzel sanatları resim bölüm başkanı Zeydin Eliş ise sergide her öğrencinin eserinin yer  aldığını belirterek şunları  söyledi: " Burada sergiledğimiz resimlerin çoğu elemeden geçerek  sergilendi. Sergimiz yağlı boya, sulu boya, kara kalemler ve heykellerden oluşuyor. Sergide tel, alçı heykeller, strafo ve rölyefler de  yer  almıştır. Öğrencilerimizin üniversiteye giriş sevyesine baktığımızda başarı oranımız yüzde atmışın üstündedir. Van'da üniversiteye  en fazla öğrenci kazandıran okul Van Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'dir. Öğrencilerimizin başarısında öğretmenlerimiz Sibel Demiroğlu, Lütfiye Tatar, Sadık Arslan Veysel Durmaz ve Tayip Kurutan'ın  büyük emekleri bulunmaktadır."
 
 
vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme