Müftü Arvas: Gençlik Hazinedir, Definedir

Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, gençliğin hazine, define anlamına geldiğini ifade ederek, bir milletin veya kişinin en büyük hazinesi gençlik olduğunu söyledi.

Müftü Arvas, Cami ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle basınla bir araya geldi. Bu yıl Kurban Bayramı nedeniyle 13-19 Ekim tarihleri arasında kutlanacak olan “Camiler ve Din Görevlileri Haftası”nın bu yıl ki ana temasının “Cami ve Gençlik” olduğunu belirten Arvas, “Genç kelimesi hazine, define anlamına gelmektedir. Dolayısıyla bir milletin veya kişinin en değerli definesi, hazinesi onun gençliğidir. Bu bağlamda gençlerin iyi yetiştirilmesi, insanlara çığır açacak, ilimle, fenle, ahlakla örnek birer kişilik olarak yetiştirilmesi hepimizin üzerinde durmamız gereken en önemli vazifelerimizdendir.

Bir toplumun geleceği, yetiştirdiği gençlerle mümkündür. Gençlik dönemini iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Gençliğimizin değerlendirilmesi için her türlü çaba sarf edilmelidir. Bazı atasözleri gençlikle ilgili vecizelerde, 'akarsular geri dönmediği gibi, gençlik çağı da geri gelmez', 'gençliğini eğlenmekle geçiren, ihtiyarlığında ağlamakla geçirir’ şeklinde söylenmiştir. Balık için su neyi ifade ediyorsa gençler için de cami aynı şeyi ifade eder. Bu nedenle gençleri tehdit eden, gençliğimizi tahrip eden her türlü şeytani vesvese ve düşüncelerden uzak durmaları gerekmektedir. Bunu da ancak eğitimle sağlamak mümkündür” şeklinde konuştu.
İl Müftüsü Arvas, Cami ve Gençlik temasını bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerle kutlayacaklarını sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme