KUVEYT'TEN DEPREMZEDELERE KONTEYNIR

Kuveyt Emiri Şeyh Sabah’ın Yardım Danışmanı ve Bakan Dr. Abdullah Al Maatouq ile beraberindeki heyet, destekleriyle İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından yapılan konteynırların anahtarlarını depremzedelere teslim ettiler.
İHH Van Koordinatörlüğü tarafından Van-Gevaş karayolu üzerinde kurulan konteynır kentin anahtar teslim töreni yapıldı. Törene Emiri Şeyh Sabah’ın Yardım Danışmanı ve Bakan Dr. Abdullah Al Maatouq, Kuveyt Türkiye Büyükelçisi Abdullah El Duyweakh, IICO Genel Müdür Yardımcısı Ayad Al Sharekh, danışman Dr. Othman Al hajj, Salah Al Jarallah, Adel hussaın, khalıl Ghamlouch, Yousef Alqudaihi, Mohammed Albaddah ile İHH Başkan Yardımcısı Durmuş Aydın, İHH personeli ve depremzedeler katıldı.
Törende bir konuşma yapan İHH Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Oruç, vakfın çalışmalarını anlattı. Oruç, “İHH 1992’den beri yardıma muhtaç herkesin yardımına koşmuştur. Elhamdülillah bugün de buradadır. Buradaki insanlar dünyanın her bölgesine bir afet anında yardımda bulunuyorlardı. Bu gün kendileri yardıma ihtiyaç duyduğunda dünyanın her yanından yardım için insanlar koştular” dedi.
Kuveyt Emiri Şeyh Sabah’ın Yardım Danışmanı ve Bakan Dr. Abdullah Al Maatouq da tercüman aracılığıyla bir konuşma yaptı. Maatouq, kalıcı konut projesi için çalıştıklarını ifade ederek, “Deprem olduğunda Emirim hemen yardım gönderilmesi talimatını verdi. Bunun üzerine biz de İHH ile irtibata geçtik. Bugün buranın açılışını yapmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Acil olmasından dolayı konteynır yardımında bulunduk. Ancak kalıcı konut projesi ile Van halkına desteğimizi sürdürmek istiyoruz” şeklinde konuştu.
Kuveyt heyeti, vatandaşlara konteynırların anahtarlarını dağıttılar. Konteyner kentte incelemelerde bulunan heyet, bazı konteynerlere misafir olarak sakinleri ile sohbet etti. İHH tarafından yaptırılan 550 konteynır kentte yaklaşık bin 300 kişi kalıyor.

VAN HABERLER,HABERLER VAN

Bakmadan Geçme