Kurukçu’dan Ak Parti’ye Yanıt

AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda ve kadın kollarının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bakan Sema Ramazanoğlu’na yönelik sözlerine CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu’dan yanıt geldi.

İlhan Siyahtaş

AK Parti İl başkanı Soğanda’nın basın açıklaması yalnızca sapıkları korumaya yönelik mağduriyet edebiyatıdır diyen CHP İl Başkanı Mehmet Kurukcu, “Sayın Genel Başkanımın sözleri hiçbir şekilde cinselliği çağrıştıracak belden aşağı bir söz değildir” dedi.

“Kılıçdaroğlu’nun sözleri çarpıtılmıştır”

Partisine yönelik yapılan eleştirilere cevap veren Kurukcu, “AKP’li bakanın rüşvetçi, dolandırıcı olan ve halen ABD’de tutuklu bulunan şahıs için söylediği (Senin Önüne Yatarım) sözü nasıl ki Sana karşı yapılacak her şeyi ben önlerim anlamında söylenmiş ise Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözü de 45 çocuğa yapılan cinsel tecavüz için (Bir Defadan Bir şey Olmaz) sözüne karşı, Sen bu vakfın ve bu olayın önüne geçmek istiyorsun, o vakfı ve o tecavüzcüyü korumak istiyorsun anlamında söylenmiştir. Sayın Genel Başkanımızın bakan Sema Ramazanoğlu’nun yaptığı milli ve manevi değerlerimize uygun olmayan ve bir tecavüzcüyü korumaya yönelik olarak sarf etmiş sözleri için söylenmiş bu sözleri çarpıtarak, sanki belden aşağı kullanılmış bir cümleymiş gibi ya da içerisinde hakaret varmış gibi lanse edilmeye çalışılması ahlaka, milli ve manevi değerlere, dine ve imana sığmaz. Bu olayın vebali Sayın Kılıçdaroğlu’na değil etkili ve yetkili olan hükümete aittir. Cinsel tacizciler, cinsel sapıklar üzerinden mağduriyet edebiyatı yapanlar halkımızı kandıramaz. Hırsızlığın, fuhuşun, cinsel istismarın, cinsel tacizin, kadına şiddetin rekor düzeye ulaştığı ülkemizde bu olayların sorumluları elbette görevde bulunanlardır. AKP Van emanetçisinin Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu hakkında söylemiş olduğu çirkin sözlerini kendisine iade ediyorum. Ve genel başkanımıza yapılan çirkin suçlamayı şiddetle kınıyorum… Ayrıca açıklamasında CHP Van İl başkanlığımızın nasıl bir açıklama yapacağına yön vermeye çalışması da AKP Van emanetçisinin zavallılığıdır” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme