Küçükçekmece’de mutlu evliliğin sırları paylaşıldı

Küçükçekmeceli ebeveynlerle buluşan Uzman Psikolog Bünyamin İrak, mutlu evliliğin sırlarını anlattı.

İrak, anne ve babaların tartışma sebeplerini mutlaka çocuklarına söylemesi gerektiğini belirtti.Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde ‘Aile İçinde Eşlerin Uyumu’ söyleşide konuşan Bünyamin İrak, eşler arasında mutlaka tartışma yaşanacağını çünkü iki ayrı kişinin evleriyle birlikte yaşamlarını da birleştirdiğini söyledi.

Anne, baba arasında yaşanan tartışmadan çocukların olumsuz etkilendiğini dile getiren İrak, “Anne ve babalar tartışmalarının sebebini mutlaka çocuklara söylemeli. Yoksa çocuk, annemle babam benim yüzümden tartışıyor düşüncesine kapılır. Ayrıca anne ve babaların tartışmayı çocuklarının yanında açtıkları gibi, kapatmaları da gerekiyor. Bu çok önemli” dedi.

Evlilikte yaşanan sorunların geçici ve kalıcı olmak üzere ikiye ayrılması gerektiğini söyleyen Bünyamin İrak, “Eğer rahatsız olduğunuz davranış eşinizin kişiliğiyle alakalıysa o zaman o davranış değişmez. Bu nedenle eşinizi olduğu gibi kabul etmeyi öğrenmelisiniz. Eşinizi değiştirmek yerine o sorunla baş etme yolları araştırmalısınız” diye konuştu.

Ebeveynlerin yaptığı büyük yanlışlardan birini de çocuklarını taraf tutmaya zorlamak olduğunu kaydeden Uzman Psikolog Bünyamin İrak, “Çocuğa, annen mi haklı; yoksa ben mi haklıyım diye sorulduğunda çocuk çok zor durumda kalır. Çünkü çocuk buna cevap veremez. Bir taraf haklı dediğinde diğer tarafı kaybedeceğini düşünür” ifadelerini kullandı.
Uzman Psikolog Bünyamin İrak, program sonunda ise katılımcıların sorularını yanıtladı.

Bakmadan Geçme