Korona ve Küresellşeme: Çözüm-1

Korona sonrası dünyanın gidişatı ve küreselleşme nasıl olacak sizce? Küreselleşmenin tarihi yaklaşık yarım asırdır. Bir düşünün tarım toplumu 8 bin yıl yaşamıştı. Sanayi toplumunun ömrü 200 yıl oldu. Yaşadıklarımıza baktığımızda, bilişim teknolojilerinin hüküm sürdüğü küreselleşmenin ancak 50 yıl sürebildiğini söyleyebiliriz.. Bu dönemi özelliğinden ötürü “Bilişim Dönemi” diye adlandıralar da var.

Sosyolojik olarak baktığımızda, tarım toplumuna “geleneksel toplum”; tarım sonrası sanayi toplumuna “modern toplum” dedik; ondan sonrası toplumu da, “modern sonrası toplum” ya da “post modern” olarak adlandırıyoruz.

Şimdi gelen yapının ise ne olduğunu kimse tam olarak bilmiyor, o nedenle henüz bir ad da konulmuş değil. En büyük eksiğimiz de bu bence. Bilmediğin şeyle nasıl savaşacaksın? Çöküş için nasıl yol yordam geliştireceksin. Bütün bunlar için yeni bir tanımlama, yeni bir açıklama gerekli..

Yani, içinde olduğumuz sosyolojinin ve sonrası gidilecek yönün ve yerin tanımlanmamış ve tarif edilmemiş olması..büyük bir eksiklik olmanın ötesinde, nasıl doldurulacağı bilinmeyen bir boşluğa dönüşmüş durumda..

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme