Kobani'deki Katliam Protesto Edildi

IŞİD terör örgütünün Kobani saldırıları Van'da protesto edildi. Işid Çeteleri tarafından sivil halka yönelik yapılan ve 146 kişinin katlettiği katliam protesto edildi.

İlhan Siyahtaş
Fekiye Teyran Parkı’nda toplanan partili ve halk, buradan Musa Anter Barış Parkı'na kadar yürüdü. Yürüyüş Polisin yoğun güvenlik önlemi altında gerçekleşti. Yapılan protesto yürüyüşüne, HDP, DBP, Meya-der, Göç-Der, Kja, Barış Anneleri Meclisi, Tuyad-Der, DTK, DİSK, KESK, MKM, YÖDER, DBP-HDP gençliği meclisi, Van Büyükşehir Spor kulübü taraftar grubu Vangölü Korsanları da destek verdi.

IŞİD çetelerinin Kobani’de sivil halka yönelik düzenlediği saldırıda 146 kişinin yaşamın yitirirken, yüzlerce kişinin de yaralı olduğuna değinen HDP Eş Başkanı Veysi Dilekçi, “Günlerdir ‘PYD IŞİD’den daha tehlikeli’ diyerek propaganda yürüten AKP hükümeti ve zihniyetin ürünü olan DAİŞ çeteleri çoluk, çocuk, yaşlı, kadın demeden sivillere saldırıyor” dedi.

  ‘Kürt Halkı Boyun Eğmeyecektir’

Yaşanan katliam nedeniyle büyük acı yaşadıklarını vurgulayan Dilekçi, “5 Haziran’da Diyarbakır mitinginde gerçekleşen bombalı saldırıyı kim gerçekleştirdiyse, Kobani’de ki saldırıları yapan da odur. Biz onları çok iyi tanıyoruz. Ancak bedeli ne olursa olsun Kürt halkı tarihten beri boyun eğmedi ve eğmeyecek. YPG ve YPJ’nin elde etmiş olduğu Gre Spi zaferlerinden sonra Cumhurbaşkanı ve AKP hükümetinin yaptığı açıklamalar ve hemen ardından yaşanan bu katliamların bir tesadüf olmadığını ifade eden Veysi, Türkiye Devleti Kobani’ye yapılan saldırıyı gerçekleştirenlerin Mürşitpınar sınır kapısından Kobani’ye geçit yaptığı şeklinde haberlere ilişkin derhal kamuoyuna açıklama yapmalıdır” dedi.

 ‘Kürt Halkı Mutlaka Özgürleşecektir’

Yaşanan katliamlar nedeniyle büyük acı yaşadıklarını belirtti Dilekçi, “IŞİD çetelerinin çoluk, çocuk, yaşlı, kadın demeden sivillere saldırdığını ve bunu kınadıklarını ifade eden Dilekçi, “IŞİD çeteleri hiçbir insani değer tanımadan katliamlarını sürdürüyor. Sözde kendilerine Müslüman’ım diyen bu barbarlar, mübarek Ramazan ayında bile katliamlar gerçekleştiriyor. 5 Haziran’da Diyarbakır’daki saldırıyı kim gerçekleştirdiyse, Kobani’deki saldırıları yapan da odur. Biz onları çok iyi tanıyoruz. Ancak bedeli ne olursa olsun Kürt halkı tarihten beri boyun eğmedi ve eğmeyecek. Kürt halkı mutlaka özgürleşecektir” şeklinde konuştu.
Yapılan basın açıklamasının ardından yakılan mumlar ile 10 dakikalık oturma eylemi yapan grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Bakmadan Geçme