Kız Kalesi gelin ve damatların düğün öncesi vazgeçilmezi oldu

Edremit'te Urartu Kralı Sardur'un kızı Semiramis için yaptırdığı söylenen Kız Kalesi düğün yapacak gelin ve damatların uğrak yeri oldu.

Hacı Yılmaz

Edremit'te bulunan Van'ın ve Van Gölü'nün eşsiz manzarasını yüksekten gören 1. derece arkeolojik sit alanı olan Kız Kalesi düğün heyecanı yaşayan gelin ve damatların, amatör fotoğrafçıların ve doğa hayranlarının uğrak yeri haline geldi. Kız Kalesi'den güneşin doğuşu, gün batımı ve  Van ve Edremit ışıl ışıl yanan gece görüntüsü  büyük ilgi görüyor.

Van'da dünya evine girmeye hazırlanan gelin ve damat çiftler, bekarlık öncesi mutlu anlarını ölümsüzleştirmek için fotoğraf çekimlerinin bir bölümünü Edremit Kız Kalesi'nde gerçekleştiriyorlar. Edremit Kız Kalesi'nin muhteşem manzarasında gelin ve damatların fotoğraf çektirmesi son yıllarda gelenek haline geldi.

Tarihi Kız Kalesi'ne gelen genç çiftler, mutlu anlarını fotoğraflayarak ölümsüzleştirmek üzere Edremit, Van Gölü ve Van görüntüsü eşliğinde fotoğraf çektirdiklerini belirtiler. Düğün öncesi sağdıçları eşliğinde Edremit Kız Kalesi'nde Van'ın eşsiz doğasını seyrederek dinlendiklerini ve psikolojik olarak rahatladıklarını dile getiren yeni çiftler Van'ın doğal güzellikleri arasında fotoğraf çektirmenin ayrıcalığını ve keyfini yaşadıklarını ifade ettiler.

Yeşil ve mavinin buluştuğu doğal görünümü fon olarak kullandıklarını kaydeden gelin ve damatların heyecanlı görüntüsü kaleyi ziyaret edenler, amatör ve profesyonel fotoğrafçılar tarafından ilgi görüyor.

Bakmadan Geçme