Kim hangi grubu kazandı? İşte detaylar…

TSO seçim yarışına mavi liste ile giren mevcut başkan Necdet Takva, bin 650 oyla yeniden başkan seçilirken, Beyaz liste ile seçime giren eski başkanlardan Zahir Kandaşoğlu ise bin 519 oy aldı.

Burhan Ergin - Hacı Yılmaz

 

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Başkan ve Meclis üyelerini belirleyen seçim sonuçlandı. Seçimden Takva ve ekibi galip ayrıldı. 3 bin 197 üyenin oy kullandığı seçim yarışında Ekonomide Değişim Hareketi (EDH) adayı olarak seçime giren Necdet Takva, 19 meslek grubundan 14'ünü, Kandaşoğlu ise 5 meslek grubunu kazandı.

 

Daha önce 7 Ekim 2017 tarihinde yapılması kararlaştırılan Van TSO seçimi yapılan itirazlar üzerine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve hükümetin birlikte aldığı kararla 7 Nisan 2018 tarihine (Cumartesi) ertelenmişti. Cumartesi günü yapılan seçimde 5 bin üyeden 3 bin 197 üye oy kullandı. Mevcut Başkan Necdet Takva bin 650 oyla tekrar başkan seçilirken, Zahir Kandaşoğlu bin 519 oy aldı. 28 oy ise geçersiz sayıldı.

 

TAKVA İLE BİR DÖNEM DAHA

Seçimin yapıldığı Van Atatürk Lisesi çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alan polis ekipleri oy kullanacak üyelerin üst aramasını yaptıktan sonra binaya aldı. Saat 17.00'da sona eren oy verme işleminin ardından Merkez İlçe Seçim Kurulu sandıkları açarak oy tasnifi yaptı. Yapılan oy sayımı sonucunda Van TSO seçimine Mavi Pusula ile katılan Ekonomide Değişim Hareketi (EDH) adayı Necdet Takva bir dönem daha başkanlık yapmaya hak kazandı.

 

"Kaybettiğimiz gruplara üzüldük"

Resmi olmayan sonuçların açıklanmasının ardından basın mensuplarına duygularını ifade eden Necdet Takva,  kendilerine oy veren vermeyen herkese teşekkür etti. 14 grubu kazandıklarını, kaybettikleri 5 gurubu kaybetmiş saymayacaklarını ifade eden Takva, "Biz kazandığımız gruplara sevinemedik. Kaybettiğimiz gruplara üzüldük. Ama bize oy veren vermeyen herkese çok teşekkür ediyoruz. Biz geçen seçimlerde iki iktidara karşı mücadele etmiştik. Feridun ırak ve Mirza Nadiroğlu'na karşı. Kendilerine yine buradan teşekkür ediyorum. O dönem seçim sonrası o rakiplerin grupları bizimle birlikte hareket ettiler. Biz bundan sonra da Van TSO'nun kurumsal kimliğini bize oy versin vermesin herkesin hizmetine sunacağız. Bize bu görevi verdikleri için ben herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonra da Van TSO'nun ülkenin en iyi odalarından biri olması için çalışacağız. Beş grupta çıkamadık. 14 grubu kazandık. Ama biz o grupları kaybetmiş saymayacağız. Daha kapsamlı açıklamayı Pazartesi üyelerimizle bir araya geldiğimizde yapacağız. Biz sekiz ay çalıştık, çabaladık. Bugün bu karar bizim lehimizde verildi. 19 grupta yarışan herkese ve bizleri yalnız bırakmayan basın mensubu arkadaşlara teşekkür ediyorum. Yine Van Valimize çok teşekkür ediyorum. Bizleri aradı ve bu seçimin sükûnet içinde geçmesi için çabalayacağını söyledi. Gereğini de yaptı. Sağ olsun. Yine Emniyet mensuplarına teşekkür ediyoruz. Bağlı bulunduğumuz İpekyolu Seçim Kurulu Başkanına ve personellerine teşekkür ediyorum. Adını söyleyemediğim tüm arkadaşlara ve üyelerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Dualarıyla samimi istekleriyle bizi başarıya ulaştıran Van halkına, tüccarına, sanayicisine, esnafına çok teşekkür ediyorum. Bu başarı hepimizin" ifadelerini kullandı.

 

Başkan Takva'nın konuşmasının ardından, kendisini destekleyen üyeler alkışlarla sevinç gösterisinde bulundular.

 

"YETKİLİLER ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMADI"

Seçim öncesi kimsenin görevini yapmadığını ileri süren Zahir Kandaşoğlu, yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Yetkililer üzerine düşeni yapmadı. Kimse görevini yapmadı. Yargı görevini yapmadı. Savcılık görevini yapmadı. Ticaret Gümrük Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, görevini yapmadı. Bütün listeler incelenmeye alınsaydı sonuç böyle olmayacaktı. Listelerin tümünde oynama var. Biz 136 şirketin incelenmesi için örnek verdik. Sadece 136 şirket incelendi. Aslında odada bütün listelerin incelenmesi gerekiyordu. Eğer listeler üzerinde gerekli incelemeler yapılsaydı. Halk farkı görecekti. Böyle bir seçim olmaz. Halk bize oy verdi, halk burada. Böyle bir seçim yoktur. Hepinize teşekkür ediyorum"

 

Yapılan oy sayımı sonunda Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva'nın mavi listesi tarım ve hayvancılık, tarımsal ve hayvansal ürünler, otomotiv, beyaz eşya-mobilya, finans-sigorta, inşaat malzemeleri, turizm, dış ticaret, petrol ürünleri, yaş sebze ve meyve ticareti, eğitim-bilişim, mühendisler, madencilik ve yap-sat ve taahhüt meslek gruplarını kazandı.

 

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkan adayı Zahir Kandaşoğlu'nun beyaz listesi ise, müteahhitlik, toptan ve perakende gıda, ulaşım-nakliye, sağlık-medikal ve tekstil meslek gruplarını kazandı.

 

İŞTE SONUÇLAR

 

1. GRUP: Mavi 50, Beyaz 47

 

2. GRUP: Mavi 96, Beyaz 54 Geçersiz 2, kullanılmayan 21

 

3. GRUP: Mavi 93, Beyaz 57

 

4. GRUP: Mavi 86, Beyaz 159

 

5. GRUP: Mavi 91, Beyaz 77

 

6. GRUP: Mavi 107, Beyaz 121, Geçersiz 14

 

7. GRUP: Mavi 93, Beyaz 86

 

8. GRUP: Mavi 160, Beyaz 129, Geçersiz 3

 

9. GRUP: Mavi 85, Beyaz 115, Geçersiz 2

 

10. GRUP: Mavi 69, Beyaz 57,

 

11. GRUP: Mavi 90, Beyaz 50

 

12. GRUP: Mavi 96, Beyaz 76, Geçersiz 1

 

13 GRUP: Mavi 84, Beyaz 59

 

14. GRUP: Mavi 93, Beyaz 75

 

15. GRUP: Mavi 60, Beyaz 96

 

16. GRUP: Mavi 42, Beyaz 51, Geçersiz 2

 

17. GRUP: Mavi 104, Beyaz 94, Geçersiz 2

 

18 GRUP: Mavi 69, Beyaz 44, Geçersiz 2

 

19. GRUP: Mavi 82, Beyaz 72

 

Oylamaya katılan Van TSO üyeleri seçim sonucunun başta ülkemize, Van'a ve esnaflara hayırlı olması dileğinde bulundular.

Bakmadan Geçme