Kayatürk'ten İş-Kur İşçilerine Ziyaret

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk işlerine son verilmesi üzerine Fekiye Teyran Parkında eylem yapan İş-Kur işçilerini ziyaret etti. Kayatürk, topladıkları imzaları Ankara’ya götürmek isteyen işçilere bu konuda yardımcı olacağını söyledi.

İlhan Siyahtaş

İşlerine son verilmesi üzerine 26 gündür Fakiye Teyran Parkı’nda eylem yapan İş-Kur işçilerini ziyaret eden Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk işçilerin sorun ve taleplerini dinledi.

 İş-Kur işçileri ilk defa bir milletvekili tarafından ziyaret edildi. AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk önceki gün akşam saatlerinde Fakiye Teyran parkına giderek işçiler ile görüştü. Görüşmenin ayrıntılarını gazetemize açıklayan İş-Kur işçileri temsilcisi İsmail Tatlı,  yapılan görüşmede AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk’e sıkıntılarının olduğunu, 26 gündür eylem yaptıklarını ve sorunlarına çözüm beklediklerini anlattıklarını belirtti. Tatlı,  “ Milletvekilimizin bizleri ziyaretinden memnun olduk.  Sorunumuzu bütün detaylarıyla aktardık. Bize konuyla ilgili mecliste 3 yıla yakındır bir çalışmanın yapıldığını fakat şuana kadar herhangi bir gelişmenin olmadığını söyledi. Bizde bir imza kampanyası başlattığımızı ve 40 bine yakın imza topladığımızı ve bu imzaları, hazırladığımız raporlar ile birlikte Ankara’da yetkililere elden teslim edeceğimizi söyledik. Bunun yanında milletvekillerimizden destek alarak bakanlık ile görüşme düşüncesinde olduğumuzu ifade ettik. Burhan Bey bizlere bunun çok olumlu olduğunu Ankara’ya gitmek için bir tarih belirlememizi ve kendisine bilgi vermemizi istedi. Büyük bir olasılıkla meclis kapanmadan yani 25 Temmuz tarihinden önce 13-14 Temmuz tarihlerinde bunun olabileceğini söyledi.  İmza kampanyasında topladığımız imzalarımızı, hazırladığımız raporları bakanlığa sunmamız için milletvekilimizden bu şekilde bir söz aldık.    Bu sözün gereğinin yapılacağına inanıyoruz” dedi.

İsmail Tatlı” Üç yıldır söylenen kelime şudur; “Biz sizin için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.’ Fakat geldiğimiz noktada bir şey olmamıştır. Bizim istediğimiz tek şey kalıcı bir çözüm. Bizler kısa vadeler ile sorunlarımızın çözülmeyeceğini, Van’ın ekonomisinin canlanamayacağını dile getirdik. Dünde aynı söylem vardı, bugünde aynı söylem var umut ediyoruz ki, bu iş biran önce çözülsün” şeklinde konuştu. 

Bakmadan Geçme