KAPIKÖY'DE ÖNLEM ALINSIN

Van Gölü Havzası Turizm Derneği (VAHATUDER) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tunçdemir, Nevruz tatili nedeniyle İranlıların Van'a yoğun bir şekilde geleceklerine dikkat çekerek, 'Kapıköy Sınır Kapısında bir takım kolaylaştırıcı önlemlerin alınmasının ve belediye tarafından çorba dağıtımının yapılmasının takdirle karşılanacağını' söyledi.

Vansesi Haber Merkezi

İran’da, 21-31 Mart tarihleri arasında yılbaşı olarak kutlanan 12 günlük Nevruz bayramı tatili nedeniyle çok sayıda İranlı turistin  yoğun bir şekilde Van’a geleceği bu nedenle Kapıköy Sınır Kapısı’nda yoğunluk yaşanacağı belirtiliyor.
VAHATUDER Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tunçdemir, sınırda oluşacak yoğunluğa dikkat çekerek, gelen aileler için kolaylık sağlayan bazı çalışmaların yapılmasının yararlı olacağını söyledi. 

Van Büyükşehir Belediyesi  tarafından Kapıköy'de çorba dağıtımının yapılmasını arzu ettiklerini belirten Tunçdemir, “Van turizminin en yoğun günleri olan 20-31 Mart tarihleri arasında, yani İranlıların Nevruz tatilinde, Kapıköy Sınır Kapısı’ndan İranlı turistlerin yoğun bir giriş yapmasını bekliyoruz.  Van ve ülke ekonomisine ciddi katı sağlayacak olan bu misafirlerimizin giriş esnasında oluşan aşırı yoğunluktan dolayı sıkıntı yaşanmamaları gerekiyor. Kapıköy'de bir takım ek hizmetlerin verilmesine ihtiyaç vardır. Bu bağlamda Büyükşehir Belediyesi  özellikle  uzun süre sıra bekleyen çocuklu aileler için, 10 gün boyunca çorba ikram etmesi, konuklarımızı memnun edecek ve iyi bir intiba uyandıracaktır ” dedi.
Kapıköy'de yoğunluktan dolayı  WC sorunu yaşanacağını da söyleyen Tunçdemir, “Ayrıca sınır kapısında, ana bina dışında araç bekleyen misafirler, kooperatif araç sürücüleri ve günübirlik sınır ticareti yapan yerel halkı bekleyen bir diğer sıkıntı da WC eksikliğidir. O nedenle, müsait bir alanda lavabo ve benzeri temel ihtiyaçların giderilmesi için bu tarihler arasında Mobil Bay-Bayan WC’lerin hizmete hazır tutulması, sonrasında kalıcı Umumi Bay ve Bayan WC’lerin yapılmalıdır. İran'dan daha fazla turistin gelmesini istiyorsak yaşanan sorunları gidermemiz gerekir ” dedi.

 

Bakmadan Geçme