KAÇAK SİGARA VE UYUŞTURUCU OPERASYONLARI

Van’da jandarma ekipleri tarafından yapılan 4 ayrı operasyonda 7 kilo eroin ile 206 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Van İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ve İl Merkez Jandarma Komutanlığı ekiplerince müşterek olarak yürütülen çalışmalar sonucu, Van Merkez Seyrantepe Mahallesi’nde Z.Y. ve Ş.Y. isimli şahısların evlerinde, adli makamlardan alınan arama kararına istinaden Narkotik dedektör köpeği Ramze’yle yapılan aramada evin zeminin de bir bölüme tepki vermesi üzerine yapılan detaylı aramada, evin beton zemininin açılarak içerisinde gizlenmiş vaziyette 7 kilo 718 gram eroin maddesi ve eklentilerinde 32 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. Ş.Y. isimli şahıs gözaltına alınmış firarda olan Z.Y. isimli şahsı yakalama çalışmaları devam etmektedir.
Öte yandan, Van İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalar neticesinde, Başkale ve Özalp ilçesinde icra edilen önleyici kolluk devriyesi esnasında İ.G. isimli şahsa ait evde 25 bin, M.Y. isimli şahsa ait bir araçta 61 bin paket ve Erek köyü yolu üzerinde terk edilmiş vaziyette bir araçta ise 88 bin 500 paket olmak üzere toplam 174 bin 500 paket kaçak sigara şüpheliler ile birlikte ele geçirildi.
Başkale ve Özalp Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatı ile ele geçirilen sigaralara ve olayda kullanılan araçlara el konulmuş olup, soruşturmaya çok yönlü olarak devam edilmektedir.
vanhaber, van haber, van, haber
uyuşturucu, sigara, asayiş,jandarma

Bakmadan Geçme