İZMİR'DE 2 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI

2 Nisan Van'ın düşman işgalinden kurtuluşu ve 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü'nü Van türküleri, şarkıları ve halaylarla kutladıklarını belirten İzmir Vanlılar Derneği Başkanı Ercan Turan, kutlama etkinliklerinin dolu dolu geçtiğini söyledi.

Evren Doğruer

Vanlılar ve Van dostları Van'ın düşman işgalinden kurtuluşu ve 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü'nü İzmir'de coşkuyla kutladı. İzmir Vanlılar Derneği tarafından İzmir Karabağlar Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte ses sanatçıları Sinan Turan, Sadullah Keleş, Şahap Dağ, Nimet Nazlı, Yunus Çalışır, Raif Aras, Erol Çelik, Ulaş Özdaş, Eşref Küçükyıldız ve şairler sahne alarak geceye renk kattı.

Etkinliğe İzmir Vanlılar Derneği Başkanı Ercan Turan’ın yanı sıra AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, siyasi parti temsilcileri, meslek odası temsilcileri, dernek başkanları, Van dostları ve çok sayıda Vanlı katıldı.

“104. yıla yakışır etkinlikler gerçekleştirdik”

Dernek Başkanı Ercan Turan, ““Van'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü ve 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü'nü aziz şehitlerimizi anarak, 2 Nisan ruhunu anlayarak kutladık.  Dünyanın neresinde olursak olalım Dünya Vanlılar Günü birlik ve beraberlik içinde kutlanacak, 2 Nisan ruhu diri tutulacaktır.  Vanlılar İzmir'de bu ruhla bir araya geldi. Gecede birbirinden değerli konuklarımızla Van'a ait türkülerimizi,  şarkılarımızı, şiirlerimizi seslendirdik. Değerli sanatçılarımız bu önemli geceye damga vurdu. Dernek olarak gecenin düzenlenmesinde büyük emek harcadık. Van dışındaki vakıf, federasyon ve dernekler 2 Nisan'ı yok sayarken biz mütevazı imkanlarımızla Van'ın tarihi kimliğine ve 104. yıla yakışır etkinlikler yaparak İzmir’de Van'ın sesini duyurduk. Van sevgisi, Vanlı olmak sözle olmuyor. Gecemize yoğun ilgi gösterildi.  İzmirliler ve İzmir’de yaşayan insanları Van'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl etkinliklerinde misafir ettik.  Van'ın ismini artık Türkiye değil, dünyaya duyuruyoruz. Aziz şehitlerimizi rahmetle, gazi olmuş kahramanlarımızı şükranla anıyor, 2 Nisan Van’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yılı ve Dünya Vanlılar Günü’nü kutluyorum” dedi. 

Bakmadan Geçme