İŞ KULÜBÜ ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Van İş Kulübü ile Webhelp Çağrı Merkezi ve Müşteri Hizmetleri A.Ş arasında planlanan 42 kişilik engelli müşteri temsilcisi grubuna yönelik düzenlenen iş kulübü çalışmaları tamamlandı.

Vansesi Haber Merkezi

Etkinliklerin açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Hidayet Kişi engelli vatandaşların istihdamı için 4857 sayılı İş Kanunu’nun 30.maddesinin yalnızca kamu iş yerleri için değil, özel sektör için de bir zorunluluk olduğunu ve tüm işverenlerin dikkat etmesi gerektiğini belirtti.

Van işgücü piyasasına katma değer sağlayacak her proje ve çalışmada sektör temsilcilerinin yanında olacaklarını ve sürekli istihdamın sağlanması noktasında İŞKUR olarak tüm paydaşları çalışma hayatında kurs, program ve projelerle destekleyeceklerini kaydeden Kişi, Van’da en çok engelli istihdam eden Webhelp Çağrı Merkezi ve Müşteri Hizmetleri A.Ş  yöneticilerine ve yetkililerine teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Bu kapsamda kulüp lideri olan İş ve Meslek Danışmanı Ali Çınar ve Derya Aslanoğlu tarafından, engelli müşteri temsilcilerinin genel yetenekleri, kişilik özellikleri ve mesleki eğilimleri test edilerek kendini tanıma noktasında katılımcılara bilgi verildi.

İmaj yönetimi, özgeçmiş oluşturma, rol oyunları ve mülakat simülasyonlarıyla iş arama becerileri uygulamalı gerçekleştirildi. Webhelp Çağrı Merkezi ve Müşteri Hizmetleri A.Ş Engelli İşe Alım Uzmanları Umut Karadaş ve Bora Yıldırım kulüp çalışmalarının personellerinde motivasyon oluşturduğunu ifade etti.

İş kulübü eğitimine katılan engelli müşteri temsilcilerine İş ve Meslek Danışmanı Ali Çınar, Webhelp Çağrı Merkezi ve Müşteri Hizmetleri A.Ş  Engelli İşe Alım Uzmanları  Umut Karadaş ve Bora Yıldırım tarafından katılım belgesi verildi.

 

Bakmadan Geçme