İPEKYOLU BELEDİYESPOR PLAY-OFF'TA

İpekyolu Belediyespor Kadın Futbol Takımı ligin güçlü ekiplerinden Van Gücüspor'u 6-1 mağlup ederek, ligin bitimine üç hafta kala play-off'u garantiledi.

Rıdvan Can

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 3'ncü ligde mücadele eden Van İpekyolu Belediyespor ligin 5’nci haftasında Van Gücüspor’la karşı karşıya geldi. İŞ-GEM futbol sahasında oynanan karşılaşmada İpekyolu Belediyespor kadın futbol takımı güçlü rakibini 6-1 mağlup ederek, adını play-off'a yazdırdı.

"İPEKYOLU İKİNCİ YARI FARKA GİTTİ"

Maça iyi başlayan İpekyolu Belediyespor 27'nci dakikada takım kaptanı Ceylan Tatar'ın ceza sahası dışından müthiş golüyle ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

İkinci yarıyada iyi başlayan İpekyolu Belediyespor 55. dakikada Ceylan Tatar'ın ikinci golüyle skoru 2-0 yaptı. Dakikalar 60'ı gösterdiğinde gelişen Van Gücüspor atağında ceza alanı içinde oluşan karambolde topu önünde bulan Fatma Gencer,  kalecinin sağından topu ağlara gönderdi skoru 2-1'e taşıdı. Kalesinde gördüğü golün ardından rakip kaleye yüklenen İpekyolu Belediyespor peş peşe bulduğu 4 golle sahadan 6-1'lik skorla ayrıldı. İpekyolu Belediyespor'a galibiyeti getiren goller Esin Bayram, Havin güven, Sinem Başak ve Ceylan Tatar'dan (3) gelirken, Van Gücüspor'un tek golünü Fatma Gencer kaydetti. Bu galibiyetle puanını 12'e yükselten İpekyolu Belediyespor ligde çıktığı 5 maçta 4 galibiyet, 1 mağlubiyet alarak, 2'nci sırada yer alıyor.  Play-off'u garantileyen İpekyolu Belediyespor kadın futbol takımı ligin 6'ncı haftasında Silahtaroğlu Vanspor'u konuk edecek.

KAYMAKAM AYDIN, TAKIMINI YALNIZ BIRAKMADI

Karşılaşmayı İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, İpekyolu Belediyespor Kulüp Başkanı Birol Duman, İpekyolu Belediye Gençlik ve Spor Müdürü Celal Güneş, İl Hakem Kurulu Başkanı Erol Akyürek, Bölgesel Hakem Kurulu Üyesi Zafer Korkmaz,  kurum müdürleri ve çok sayıda taraftar izledi.

KAYMAKAM AYDIN: GENÇLERİMİZİ DESTEKLİYORUZ

Maçtan sonra gazetemize açıklamalarda bulunan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, "Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kadınlar 3'ncü liginde başarıyla top koşturan takımımızı ve teknik heyetimizi aldığı güzel  galibiyetten dolayı kutluyorum. İpekyolu Belediyesi olarak, spora katkı sunarak, gençlerimizi desteklemeye devam edeceğiz. Sosyal belediyecilik anlamında öncelikle spor alanında Türkiye’ye örnek projeleri ilçemize kazandırmak adına var gücümüzle çalışıyoruz.  Bu anlamda en önemlisi kadın futbol takımımızda forma giyen genç kızlarımızı başarıya yönlendiriyor, aynı zamanda eğitim alanında da desteklemeye çalışıyoruz” dedi.

“HER ZAMAN TAKIMIMIZIN YANINDAYIZ”

İpekyolu Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü Celal Güneş, sportif faaliyetlere önem verdiklerini belirterek, “Belediyemiz bünyemizde bulunan kadın futbol takımını önemsiyoruz. Takımımız iyi bir mücadele sergileyerek play-off’u garantileri. Belediye olarak her zaman takımımızın yanında olacağız. Play-off maçlarında kadın futbol takımımıza, teknik heyetimize başarılar diliyor, verdiği desteklerden dolayı Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekilimiz İhsan Emre Aydın’a teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

"FUTBOLCULARIMI KUTLUYORUM"

İpekyolu Belediyespor teknik direktörü Savaş Çicekay ise yaptığı açıklamada “Öncelikle İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekilimiz İhsan Emre Aydın'ın verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Hafta sonu play-off yolunda önemli bir maça çıktık.  Ligde 5’inci haftayı güzel futbol ve güzel bir galibiyetle kapatarak, sezon başında koyduğumuz play-off hedefimize üç maç kala ulaştık. Tüm futbolcularımı kutluyorum. İnşallah sezon sonunda kupayı şehre getirecek takım biz olacağız” diye konuştu.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme