EMEKLİLERDEN HALK OTOBÜSÜ ŞOFÖRLERİNE TEPKİ

65 yaş üstü emekli vatandaşlar yasal olarak toplu taşıma araçlarının kendilerine ücretsiz olmasına rağmen ücret talep edildiğini ve sürücülerden kötü muamele gördüklerini ileri sürerek Büyükşehir Belediyesi'nin soruna müdahale etmelerini istediler.

Burhan Ergin

Van’da toplu ulaşımda sorun yaşayan 65 yaş üstü emekli vatandaşlar ve emeklilere şoförler ve muavinler tarafından kötü muamelede bulunulduğu belirttiler.  Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin binlerce emekliyi yakından ilgilendiren soruna çözüm bulmasını isteyen emekli vatandaşlar şık olmayan davranışlarla karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Van’da belediye otobüsleri gibi halk otobüslerinin de 65 yaş üzeri emeklilere ücretsiz olmasına rağmen bu haklarının otobüs sürücüleri tarafından gaspedildiğini ifade eden emekli vatandaşlar emeklilere yönelik reva görülen kötü davranışların kabul edilebilir olmadığını söyledi.

“Emeklisine, yaşlısına saygısı olmayan, sahip çıkmayan toplum, kurum sorunlu toplumdur”

Özel halk otobüsü şoförlerine tepki gösteren emekli vatandaşlar “Devlet, 65 yaş üstü emekli vatandaşların hangi şehirde olursa olsun, sorunsuz bir şekilde toplu taşıma araçlarından yararlanabilmesi için kanun çıkarmıştır. Anca Van’daki özel halk otobüsleri emeklilerden yasal olmayan bir şekilde ücret talep ediyor. Bazı otobüsler emekli vatandaşları duraklardan almıyorlar. Bu yetmezmiş gibi hem şoför, hem de muavinler emeklilere çok kaba davranıyor, saygısızlık yapıyor. Kentimizde ciddi denetim olmadığı için herkes kendi kuralını uyguluyor. Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin bu yanlışlıklar karşısında harekete geçmelerini istiyoruz. Bu bütün emeklileri ilgilendiren toplumsal bir sorundur.  Belediyelerin emeklilerin sorununu anlatacakları, emeklilerle ilgilenecek bir masa kurmaları gerekir. Emekli toplumun yaşayan halkı, gören gözü, susmayan vicdanıdır. Emeklisine, yaşlısına saygısı olmayan, sahip çıkmayan toplum, kurum sorunlu toplumdur. Vatandaş olarak toplu ulaşımda yaşadığımız sorunun acilen çözülmesini istiyoruz” dedi.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme