Kültür politikalarını geliştirme eğitimleri Van'da başlıyor

İyilik İçin Sanat Derneği'nin 'Genç Kadın Sanatçıların Yerel Kültür Politikalarının Gelişimine Katılımının Teşvik Edilmesi' projesi kapsamında Van'da 10 Nisan Pazar günü 14.30 ile 17.30 saatleri arasında kadın sanatçılara yönelik Van Sanat Elçileri Nurgül Karabulut ve Pınar Özgür'ün katılımıyla çevrim içi eğitim verilecek.

Vansesi Haber Merkezi

İyilik İçin Sanat Derneği tarafından İsveç İstanbul Başkonsolosluğu desteğiyle yürütülen “Genç Kadın Sanatçıların Yerel Kültür Politikalarının Gelişimine Katılımının Teşvik Edilmesi Projesi” kapsamında İstanbul’da eğitimlerini tamamlayan 7 ilden 14 Sanat Elçisi, Kültür Politikalarını Geliştirme Eğitim Programı ile kadın sanatçılarla bir araya gelecek.

İstanbul’da konunun uzmanlarından “Eğitmen Eğitimi” alan 14 Sanat Elçisi, kadınların yerel kültür politikalarının oluşturulması süreçlerinde etkin rol almaları, sanat platformlarına demokratik katılım hakkının yaygınlaştırılması ve genç kadın sanatçıların güçlendirilmesi konularında aldıkları eğitim ile geliştirdikleri bilgi birikimi, bulundukları illerde eğitim programına başvuran kadın sanatçılara aktaracak.

Son başvuru tarihi 6 Nisan 2022 olarak belirlenen Kültür Politikalarını Geliştirme Eğitim Programı ile “Demokratik Katılım ve Kültür Hakkı”,  “Kültür, Beyin ve Sanat”, “Kültür Politikaları ve Sürdürülebilirlik”, “Müzik Endüstrisi”, “Oyun Alanı olarak Şehir: Kültür, Deneyim ve Kimlik” ve “Kültür Sanatta Katılımcı Yaklaşımları” gibi konular ele alınacak.

Kadın sanatçılara yönelik olarak çevrim içi düzenlenecek eğitimler, Van’da 10 Nisan Pazar günü 14.30 ile 17.30 saatleri arasında Van Sanat Elçileri Nurgül Karabulut ve Pınar Özgür’ün katılımıyla gerçekleştirilecek.

Kapsayıcı bir yaklaşım ile hazırlanan Kültür Politikalarını Geliştirme Eğitim Programı’na İyilik İçin Sanat Derneği’nin https://iyilikicinsanat.org/sanat-elcileri-egitim-programi/ web sitesinden ücretsiz olarak başvuru yapılabiliyor.

 

Bakmadan Geçme