ÇOCUKLAR VAN'DA BÜTÜNLEŞTİ

Rıdvan Can Vansesi Özel Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Çocuk Korosu ve Koceli Gölcük Belediyesi Konservatuvarı Çocuk Korosu birleşimiyle depremzede  çocuklar kurulan ' Umut 2000 Çocuk Korosu' Vanlı depremzede çocukların acısını paylaşmak üzere 23 Nisan coşkusunu seslendirdiği şarkılarla Van'a taşıdı.


Rıdvan Can Vansesi Özel Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Çocuk Korosu ve Koceli Gölcük Belediyesi Konservatuvarı Çocuk Korosu birleşimiyle depremzede  çocuklar kurulan " Umut 2000 Çocuk Korosu" Vanlı depremzede çocukların acısını paylaşmak üzere 23 Nisan coşkusunu seslendirdiği şarkılarla Van'a taşıdı.


Van Valiliği, Van'ın Atan Nabzı Derneği, Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün ortak organizasyonuyla düzenlenen konser Selahattin Eyyubi İMKB Anadolu Lisesi Kültür Salonu'nda gerçekleştirildi.  Büyük bir ilgi gören konseri Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, Milli Eğitim Şube Müdürü Muhlis Geylani, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler izledi.
MDOB Çocuk Korosu Şefi Reyhan Bezdüz'ün girişimleriyle 1999 Gölcük depreminde zor günler geçiren Gölcük Belediyesi Konservatuvarı Çocuk Korosunun acılarını paylaşmak, depremin izlerini silmek üzere kurulan, "  Umut 2000 Çocuk Korosu"   şarkılarla,  türkülerle Vanlı depremzede çocukların acısını paylaştı.

Konserin ilk bölümünde sahne alan Kocaeli Gölcük Belediyesi çocuk korosu Şef Turan Yüksel yönetiminde Van'dan Bizim Eller türküsü ve çeşitli yörelerden farklı türkler seslendirdi.
İkinci bölümde Mersin Devlet Opera ve Balesi Çocuk Korosu, ve Gölcük Belediyesi Konservatuvarı Çocuk Korusu Mersin Opera sanatçısı, Piyanist Şefika Talihzade eşliğinde sahnede bütünleşti. " Umut 2000 Çocuk Korosu" adıyla sahne alan çocuklar koro şefi Reyhan Bezdüz yönetiminde seçkin eserler seslendirdi.  Konser finalinde izleyicilerin katılımıyla seslendirilen 10 yıl marşı ayakta okunarak büyük alkış aldı.

Kocaeli Gölcük Belediyesi Konservatuvarı Çocuk Korosu Şefi Turan Yüksel 1999 yılında meydana gelen Gölcük depreminde çocuk korsunda yer alan 10 çocuğun hayatını kaybettiğini belirterek Van'ın acısını bu duygularla yüreklerinde hissettiklerini söyledi. Yüksel "  1999 Gölcük depreminde büyük acılar yaşadık. Ancak Mersin Devlet Opera ve Balesi Çocuk Korosu Şefi  Reyhan Bezdüz Gölcük'e gelerek çocuklarımıza moral verdi, acılarımızı paylaştı. Günlerce bizlerle çadırlarda kaldılar.  Yetmedi deprem çocukları için koro kurdu.   Kendisine teşekkür ediyorum. Van ve Vanlılar bütünleştiğimiz için mutluyuz"  dedi.


MDOB Çocuk Koro Şefi Reyhan Bezdüz,  "  Deprem çocuklarını mutlu etmek, acılarını dindirmek, kardeşlik bağlarımızı güçlendirmek  amacıyla  bugün çocuklarımızın  yüreklerinden  yükselen   kardeş  sesleriyle Van'dayız.  Gölcük-  Mersin- Van çocukları bütünleştiler. Müziğin evrensel gücü etrafında çocuk duygularıyla, gönülden kucaklaştılar. Bizi Valnlı kardeşlerimizle, çocuklarımızla  buluşturan   başta Van'ın Atan Nabzı Derneği'ne,  İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne, Milli Eğitim Müdürlüğüne   ve emeği  geçen  herkese teşekkür  ediyorum. Van Gölcük'ten daha kısa sürede  yaralarını sarmış. Bundan mutluk duyduk. Mersin Devlet Opera ve Balesi ve Van Derneğimizin işbirliği ile Van'da çocuk korosu kurulması için  girişmelerde bulunacağım. Muradiye Köşk köyü müzik öğretmen Neşe Sarp'ın şefliğinde Van korosu kurarak Vanlı çocuklarımızı  "Umut 2000 Çocuk Korosu"   bünyesine katarak Türkiye'nin çeşitli illerinde Mersin-Gölcük- Van çocuklarıyla birlikte konserler vereceğiz."  Dedi
Van'ın Atan Nabzı Derneği Başkanı Fatma Dönmez, " Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü Çocuk Korosu ve Gölcük Belediyesi Konservatuarı Çocuk Korosu'nun birlikteliği ile oluşan " Umut 2000 Çocuk Korosu"   tarafından verilen konsere gösterilen ilgi ve desteğe teşekkür ederim.   Dernek olarak Van'da MDOB desteğiyle çocuk korosu kuracağız.Vanlı çocukların sesini  Türkiye'ye  duyuracağız.  
vanhaber, van, haber, van haber
Van'ın Atan Nabzı derneği, fatma dönmez, koro, konser, Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme