Remzi Kartal'dan Kürt, Türk, Küresünnilere Çağrı

Hakkında PKK üyeliği suçundan dava açılan ve Avrupa'da yaşayan Kongra-Gel Başkanı ve DEP Van Eski Milletvekili Remzi Kartal, 7 Haziran’da başka partilere oy verilmemesi çağrısında bulunarak,“ Kürt, Türk, Kuresünni Van’da yaşayan tüm halklar el ele vererek AKP’yi Van’dan eli boş yüzü kara göndermeliyiz” dedi.

 Vansesi Haber Merkezi

 7 Haziran'da düzenlenecek seçimle ilgili bir televizyon kanalına açıklamalarda bulunan  Kongra-Gel Başkanı Remzi Kartal  konuşmasının bir bölümünde  Van  seçmenlerine de  çağrıda  bulundu.  Kartal,  " Erdoğan ve AKP’nin halkımıza yönelik yaptıklarına cevap vermemiz için bu seçimler çok büyük bir fırsattır. HDP’yi hilelerle barajın altında bırakmak isteyen AKP, halkımız tarafından Van’da barajın altında bırakılmalıdır. Van halkı için bu çok büyük bir mutluluk ve başarı olacaktır. 2011 seçimlerinde Hakkâri’den başlayan süpürme işi bu seçimlerde birçok ilde başarılacaktır. Van bunlardan biri olmalıdır. Bu seçimlerde halkımız AKP’ye büyük bir tokat vuracaktır. Halkımızın iradesine ve yarattığı değerlere bu kadar hakaret eden, 'biz sizi çok seviyoruz ama maalesef siz anlamıyorsunuz' diyerek halkımızı cehaletle aşağılayan Erdoğan ve taifesinin dersini vermeliyiz” diye konuştu.

Van halkının aslında geçen yerel yönetim seçimlerinde AK Parti’ye büyük bir ders verdiğini vurgulayan ve başka partilere oy verilmemesi çağrısında bulunan Kartal, "İl örgütünden kaynaklı bazı hata ve yetersizlikler olmasaydı, Van’da belediyelerde AKP tamamen silinecekti. Bunu başarmanın koşulları bu seçimde vardır.  HDP dışında başka partilere oy verilmemelidir. Kürt, Türk, Kuresünni Van’da yaşayan tüm halklar el ele vererek AKP’yi Van’dan eli boş yüzü kara göndermeliyiz" dedi.

Kartal, "HDP’yi hilelerle barajın altında bırakmak isteyen AKP, halkımız tarafından Van’da barajın altında bırakılmalıdır. Van halkı için bu çok büyük bir mutluluk ve başarı olacaktır. Birçok ilin bunu başaracağına inanıyorum. Bu illerden birinin de Van olması dileğiyle herkesi seferberlik ruhuyla çalışmaya çağırıyorum"dedi.

Bakmadan Geçme