Küresünniler Platformundan CHP’ye Tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Van İl Başkanlığı tarafından basın kuruluşlarına gönderilen Küresünni topluluğunun CHP’ye destek açıklamasına Küresünniler Düşünce Platformu tepki gösterdi.

Vansesi Haber Merkezi 

CHP’nin Küresünnilerin desteği ile ilgili basına gönderdiği basın açıklamasının mesnetsiz ve manüpilasyona yönelik olduğunu söyleyen Küresünniler Düşünce Platformu Sözcüsü Ferhat Atacan yazılı açıklama yaptı. Atacan açıklamasında  şu ifadelere yer verdi: 

“ Ülkemizde ve kentimizde temiz siyasetin özlemini duyduğumuz bugünlerde, Küresünni toplumunu yanlış yönlendirmek amacıyla yapılan açıklama ne yazık ki henüz halk temsili almamış kişilerin siyasi kariyerlerinde zedelenmeye yol açmıştır. Küresünni toplumunu aldatmaya yönelik yapılan açıklama, halkımızın desteğini illegal yöntemlerle almaya çalışanların gelecekteki çalışmalarının ne şekilde olacağına da ışık tutmuştur. Küresünni Düşünce Platformu olarak, CHP Van İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamayı kınıyor, halkımızın almış olduğu boykot kararına saygısızlığın dışa vurumu şeklinde değerlendiriyoruz. CHP’nin açıklamasında ‘insanlık onuru’ vurgusu yapılırken, siyasi onuru ayaklar altına aldıklarını gözden kaçırmaları düşündürücüdür. Bu sebeple Küresünni toplumunun almış olduğu boykot kararından dönülmeyeceği ve son günlerde toplumumuz üzerinde oluşturulmak istenen baskı, sindirme, gölgeleme çabalarının da hiçbir şekilde sonuç vermeyeceği kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Bakmadan Geçme