Yüksekdağ: Engelleri Kaldırmak İstiyoruz

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ: “Adaletin, demokrasinin, barışın önündeki engelleri kaldırmak istiyoruz. Türkiye'de esas engel siyasi engeldir. Siyasetin önündeki engel kalkarsa daha iyi olacak.”

İlhan Siyahtaş

HDP Eş Genel Başkanı Van Milletvekili 1. Sıra Adayı Figen Yüksekdağ engelli dernekleri temsilcileri ve engellilerle düzenlenen panelde bir araya geldi. HDP’nin engelleri kaldırma siyasetinin olduğuna değinen Yüksekdağ “ Adaletin, demokrasinin, barışın önündeki engelleri kaldırmak istiyoruz. Türkiye'de esas engel siyasi engeldir. Siyasetin önündeki engel kalkarsa sizin bakımınızdan daha iyi olacak" dedi.

Van TSO’da Engelliler Haftası kapsamında yapılan panale HDP Eş Genel Başkanı ve HDP Van 1. Sıra milletvekili Adayı Figen Yüksekdağ, HDP Eş Başkanı Veysi Dilekçi, Van Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Hanefi Baykara, Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Şahabettin Kayhan, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

“Toplumun en dezavantajlı kesimiyiz”

Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Van Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Hanefi Baykara, kendilerini yalnız bırakmayan Yüksekdağ ve HDP’ye teşekkür ederek, Adana ve Mersin’de HDP’ye düzenlenen saldırıları kınadı. Türkiye’de 8 buçuk milyon engellinin yaşadığını ifade eden Baykara, engelli bireyler olarak toplumda büyük sıkıntılar yaşadıklarını ve bu sıkıntıların ortadan kaldırılması için siyasi parti ve temsilcilerine önemli görevler düştüğünü kaydetti. Baykara, "Engelliler olarak toplumun en dezavantajlı kesimiyiz. Derdimizi anlatabiliriz ama kimse bizi dinlemiyor, görmüyor, görmek istemiyor. Ama HDP'nin yeni yaşam bildirgesinde yer alan vaatleri inceledik, engelliler için projesi olan tek parti HDP’dir. Bu anlamda HDP'nin mecliste olması bizler için çok önemlidir” dedi.

“Siz Van'ın vicdanı büyük insanlığısınız”

Türkiye’deki esas engel siyasi engel olduğunu söyleyen Yüksekdağ  "Siz Van'ın vicdanı büyük insanlığısınız. Bizim görmediğimiz adaletsizliği, ayrımcılığı siz vicdanlarınızda, hissiyatınızda daha fazla hissediyorsunuz, iki kat daha güçlü yaşıyorsunuz. HDP olarak kimsenin görmediği, ötekileştirdiği kesimleri görmek, eşit yurttaş haline getirmek için yola çıktık. Ayrımcılığa, eşitsizliğe, adaletsizliğe karşı yürüttüğümüz mücadeleyi sizinle birlikte kat ettik. HDP engelleri kaldırma siyasetidir. Adaletin, demokrasinin, barışın önündeki engelleri kaldırmak istiyoruz. Türkiye'de esas engel siyasi engeldir. Siyasetin önündeki engel kalkarsa sizin bakımınızdan daha iyi olacak" dedi.

‘Engelliler Bakanlığı karacağız’

HDP'de 5 engelli milletvekili adayının olduğunu hatırlatan Yüksekdağ, "Her biri engelli kadrosunu doldurmak için değil, sizin taleplerinizi sorunlarınızı dile getirmek için listede yer aldı. HDP engellileri siyasal, ekonomik ve toplumsal hayatta görünür olmasını esas alacak bir şekilde program hazırladık. Engelliler Bakanlığı da bu programın içinde yer alıyor” şeklinde konuştu. 

Yüksekdağ'ın ardından engelliler söz aldı. Yüksekdağ'a teşekkür eden engelliler, HDP'nin kazanmasıyla seslerinin meclise ulaşacağını ve sorunlarının çözüm bulacağına inandıklarını söyledi.

Bakmadan Geçme