Biyokaçakçılık Van’da Tartışılacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığı XIV. Bölge Müdürlüğü tarafından yeni kaçakçılık türü olan biyokaçakçılık ve biyokorsanlık olayları Van’da masaya yatırılıyor.

Cengiz Siyahtaş

 “Biyokaçakçılıkla Mücadele Toplantısı” bugün Elit World Otelde yapılacak İki oturumda gerçekleştirilecek toplantı saat 09.30 da başlayacak.

Toplantıda genetik kaynaklardan sağlayacakları faydaları Biyokaçakçılık veya biyokorsanlık olarak adlandırılan ülkemizin sahip olduğu biyolojik kaynakların izinsiz olarak yurt dışına çıkartılması (biyokaçakçılığın) ve ülkemizin kontrolü ve önlenmesi görüşülecek. 
Çalıştay’a katılan konuşmacılar biyolojik çeşitliliği tehdit eden biyokaçakçılık konusunda ilimizde bilinç düzeyinin artırılması, kurumlar arası eş güdüm ile kurumsal kapasitenin de güçlendirilmesi konusunda etkinliği arttırmak için yapılacak çalışmalar ile  "Biyokaçakçılıkla mücadele ve mevcut durum”, “Bölgenin entomofunası ve biyokaçakçılık", "  Bölgedeki,  önemli bitki türleri ve Biyokaçakçılktaki yeri” “ Bölgede kaçakçılığa maruz kalan omurgalı türleri”  konuları konuşulacak.   Toplantıda katılımcılardan gelen sorular  cevaplandırılacak. 

Bakmadan Geçme