Faruk Tasan, Tuşba İlçesi aday adaylığını açıkladı

Hür Dava Partisi Van İl Başkan Yardımcısı Faruk Tasan, Tuşba ilçesi Belediye Başkanlığı aday adaylığını açıkladı.

 

Yaptığı basın açıklamasıyla aday adaylığını duyuran Faruk Tasan, Kendi değerleriyle barışık İslami bir toplumun inşası için kurulan Hür Dava Partisi’nin yerel seçimlere katılacağını duyurduktan sonra, aday adaylık başvurusunda bulunduğunu söyledi.

Görevi layıkıyla yapacağım

Partinin layık görmesi halinde görevi en layıkıyla yapmaya çalışacağını ifade eden Tasan, Ali İmran Suresi 104. Ayeti hatırlatarak, “Allah’u Teâlâ ayeti kerimede şöyle buyuruyor “Sizden hayra davet eden iyiliği emreden kötülükten sakındıran bir topluluk bulunsun kurtuluşa erecekler onlardır”  Biliyoruz ki bu ilahi emir doğrultusunda Resulûllah (s.a.v)’in kendi misyonunu insanlara bildirmek için safa tepesine çıkmış ve kendi misyonunu anlatmıştı” hatırlatmasında bulundu.

Harun olarak girip Karun olarak çıkmayacağım

“Bizde Hz. Süleyman gibi halkın yöneticiliğini hak, hukuk, helal, haram çerçevesinde yaşamak ve yaşatmak için aday olmaya karar verdik” diyen Tasan, Av. Emin Güneş’in “Harun olarak girip Karun olarak çıkmamayı Allahtan niyaz ediyoruz” sözünü hatırlatarak,  “Van ili Tuşba ilçesi aday adaylığı için Hür Dava Partisi Başkanlığına resmen başvurumu yaptım. Allah hayırlara vesile kılsın” diye konuştu.

Faruk Tasan Kimdir?

1980 yılında Van’da dünyaya gelen Faruk Tasan İlköğretimi Hacı Ömer Sabancı, liseyi ise Endüstri Meslek Lisesi’nde okudu. Şuan Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Tasan, Van Perakendeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığını da yürütmektedir. İş adamı ve mağazacılar yöneticisi olan Tasan Van’da hayırlı faaliyetleriyle bilinen Sabır Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmekte aynı zamanda Hüda Par İl Kurucu Üyesi ve İl Başkan Yardımcılığı görevlerini de yürütmektedir.  Kentte ticaretteki dürüstlüğü ile de tanınan Tasan, Evli ve üç çocuk babasıdır.

 

 

Bakmadan Geçme