O var

O var ve ben biliyorum. Şu an ki halimden O sorumlu. O var ve ben biliyorum. Aşk'tan belli. Kalbe musallat olan Süveydadan belli. Zamanın karşısında tükenişinden.
 Yok derken bile var deyişimizden belli. Üşümemizden, ilk acımızdan. Damla damla düşen gözyaşımızdan.Kaybolmayıp, karanlıklarda bırakılmayışımızdan,gönüllerin sürgün yaşamasından,ışığımızdan kopup yeryüzüne indirilişimizden belli.
O var ve ben biliyorum. Dünyayı dolaşsak ta geri dönüp dolaşıp Süveydanın yanı başında buluşumuzdan. Dağıttığımız, kopardığımız kalbimizigeri dönüp yeniden toplayışımızdan belli.
O var biliyorum. Gözlerimiz hoyrat gözlerimizden. Yaban bir ağrı gelmesinden, ta şuraya oturup, Süveydanın olduğu yere. Dokunup, yolculuk başlatmasından, İner de inmesinden derinlere. Yüzleştirip, neşesini kaybettirip, halden hale sokmasından.Hatırlattıkça hatırlatıp. Hüzünlü sokakları dolaştırdıkça dolaştırmasından,kalbin susuzluğu arattıkça aratmasından belli.
Yağmur, bazen kan gibi yağarken bazen de kalbin susuzluğunu giderirken sıcak rüyalarda. Gecelerin koyulaşan yalnızlık derdinin peşinden koşmamdan belli.
Karanlık kokulu otlar arasında gizlenen Ölümden belli.Kemanın gizemli sesinden,uzak ülkelerden koşan çocukların neşesinden.Hayatın ırmaklara, göğe, bütün evrene karışmasından belli.Yüzümü bulutlara kaldırıp otlarla yıkanmamdan belli.
O var ve ben biliyorum. İpek gibi yağan karda yürüyen kızdan belli. Kurduğum hayalden,güvercinlerin yanından geçip bütün insanları sevişimden belli.Gencecik ölen insanlardan belli.
Sabah çiğ'ini ciğerlerime dolduruşumdan, her sabah merhaba derken ışıklara düşmanları affedişimden belli.
İsa'yı çarmıha gerip, Yusuf'u kuyuya atandan, Efendimizin mahzun halinden belli. Yıpranmış ellerinde bir sokak çiçekçisinin güllerinden.
O var ve ben biliyorum. Yazları terleyen aşkın kokusundan, ölüm sessizliğindeki geceye inat dalga ve cırcır böceğinin yakarışından, kelimeleri attığım suda boğulmasından belli.
Düdük çalan son Trenden, ardından mızıka çalan çocuktan belli.Güneşin ırmakla sevişinden,aynı güneşi koynuna alıp uyuyan aşktan belli.
Fırtınalardan gelip sevgilinin kollarında dinlenenden belli. Toprağa gömülü,dirilmeyi  bekleyeninsanlardan belli.
O var ve ben biliyorum. Çiçeklerin yalana ve ölüme yakın oluşundan belli ben biliyorum. Tanrı var ve ben biliyorum. Bana güvenin. Sevgi ile kalın…

 

Bakmadan Geçme