İlçelerde 23 Nisan Coşkusu

Başkale ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunumu ile başlayan kutlamalara daha sonra statta devam edildi. İlçe Kaymakamı Murat Büyükköse, Garnizon Komutanı Hamza Köse ve Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak ile birlikte öğrencilerin bayramlarını kutlamasının ardından halkoyunları gösterisi yapıldı. Sandalye kapma, bilgi ve resim yarışmasının yapıldığı etkinlikler dans gösterimi ile son buldu.
Okullar arasında düzenlenen etkinliklerden dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve resmigeçit töreniyle kutlamalara sona erdi.


 MURADİYE 23 NİSAN COŞKUSU

Muradiye ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. 
Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu. Şiirlerin okunduğu ve halkoyunları gösterisinin sunulduğu etkinliklerde, atletizm koşusunda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu. Programa İlçe Kaymakamı M. Fatih Çelikel, kamu kurum amirleri öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
İlçeye 12 kilometre mesafede bulunan Kemerköprü İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı 23 Nisan şenlikleri ise büyük ilgi gördü. 


23 NİSAN’A RÜZGAR ENGELİ

Özalp ilçesinde yapılan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram kutlamaları rüzgar nedeniyle kısa sürdü. 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hazırlıkları tüm Türkiye’de olduğu gibi Özalp ilçesinde de haftalar öncesinde başladı. Çelenk koyma töreninin ardından her okul kendi bahçesinde kutlama yapmaya başladı. Emek Köyü İlk ve Ortaokulu tarafından düzenlenen kutlamalar ise renkli görüntülerle başladı. Şiddetini arttıran rüzgardan dolayı kısa kollu tişörtlerle kutlamalara katılan öğrencilerin üşümesi üzerine program kısa sürdü.


ÇATAK’TA 23 NİSAN COŞKUSU

Çatak ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerle kutlandı.
Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan kutlamalar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla Bilgi İlk ve Ortaokulu’nda devam etti. Kaymakam Uhut Emre Koyuncu, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Salih Danacı, Milli Eğitim Müdürü M. Salih Taş, İlçe Müftüsü İlhan Günay ve davetlilerin katıldığı kutlamalar, şiirlerin okunması ve gösterilerle devam etti. Çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından program sona erdi.


Bakmadan Geçme