• Haberler
  • Ekonomi
  • İkinci el araçta 'sıfır' indirim! Renault Captur 1020 TL'ye satılıyor

İkinci el araçta 'sıfır' indirim! Renault Captur 1020 TL'ye satılıyor

Otomobil fiyatlarını düşürmek için ikinci el araç fiyatlarının, sıfır model fiyatını geçmesi yasaklandı. Kararın ardından bazı araç sahipleri, yasağa takılmamak için öyle bir yöntem buldu ki 1000 TL'ye Renault, 1500 TL'ye Fiat, 2 bin TL'ye Mercedes otomobil ilanları internette yayınlanmaya başlandı. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan ve Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, ikinci el araç fiyatlarının sıfır model fiyatını geçmesi yasaklandı. 1 Ocak 2024 tarihine kadar, üretici veya distribütör tarafından önerilen güncel satış fiyatının üzerinde bir fiyattan ilan yoluyla pazarlama ve satış yapmak artık yasaklandı.

Ticaret Bakanlığı'nın ikinci el araçlarla ilgili yeni düzenlemesi 15 Temmuz 2023 tarihinde yürürlüğe girecek ve yönetmeliğe uymayan ilanlara 300 bin TL'ye kadar para cezası uygulanacak.

Bu değişiklikle birlikte, ikinci el motorlu kara taşıtları için ilan veren gerçek veya tüzel kişiler, yasağa aykırı ilanlar verenleri uyarmak ve bu tür ilanlarla ilgili bilgileri Ticaret Bakanlığı'na bildirmekle sorumlu tutulacak.

Bakanlık, ikinci el motorlu kara taşıtlarının sınıfını, markasını, tipini, cinsini ve model yılını belirleme yetkisine sahiptir. Ayrıca, aksesuar veya donanım eklenmesi durumunda, üretici veya distribütör tarafından önerilen güncel satış fiyatının üzerine eklenmesi gereken azami tutar veya oranı belirleyebilecektir.

Bakmadan Geçme