İki Cenaze Ağıtlarla Defnedildi

Kobani'de mayın patlaması sonucu hayatını kaybeden Van Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Tahsin Akti ve belediye çalışanı Metin Altındaş binlerce kişi tarafından gözyaşları arasında toprağa verildi.

İlhan Siyahtaş

Pazar günü Kobani’de bastıkları mayının patlaması sonucu hayatını kaybeden Metin Altındaş ve Tahsin Akti’nin cenazeleri, sabah saatlerinde binlerce kişi tarafından Gevaş’ta karşılanıp Van’a getirildi. Cenazeler, büyük bir konvoy eşliğinde Van Kalesi Selimbey Mahallesi Mezarlığına getirildi.  Cenaze namazının kılınmasının ardından Altındaş ve Akti yan yana defnedildi.
Tahsin Akti’nin kızının feryatları cenazeye katılanları gözyaşlarına boğdu. Cenazeye Van HDP Milletvekilleri Aysel Tuğluk, Nazmi Gür, Özdal Üçer, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya Belediye çalışanları, HDP Van İl ve İlçe Başkanları katıldı.

Cenazeler Defnedildikten sonra kısa bir konuşma yapan MEYA-DER Başkanı İbrahim Alkan, "2 arkadaşımız Kobanê'de mayına basarak şehit düştü. Şehitlerimizi Kobanê'den Van'a sahiplenen tüm Kürdistan halkına minnettarız" dedi. 

Daha sonra kısa bir konuşma yapan HDP Van Milletvekili Nazmi Gür, "Bugün Kürdistan 2 şehidini daha bağrına bastı" diyerek, şunları aktardı: "Şehitlerimizin acısı yüreğimizi dağladı. Kürdistan halkı şehitlerini görkemli bir şekilde sahiplenerek son yolculuğuna uğurladı” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından kalabalık taziye evine geçti. 

Bakmadan Geçme