Hüseyin Çelik: Bu Seçimi Alırız

Ak Parti Van Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkan adayları tanıtım toplantısını Anadolu Öğretmen Lisesi Spor Salonu’nda gerçekleştirdi.

İlhan SİYAHTAŞ

Gövde gösterisine dönüşen aday tanıtım toplantısına AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Van Milletvekilleri Fatih Çiftçi,  Mustafa Bilici,  Gülşen Orhan, Burhan Kayatürk, Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Nuri Gülaçar, Ak Parti ilçe Belediye Başkanları,  13 İlçe Belediye Başkan adayı, İlçe teşkilatları ve partililer katıldı. Toplantıda Büyükşehir ve İlçe belediye başkan adayları tek tek tanıtıldı.

Tanıtımda ilk konuşmayı Ak Parti İl Başkanı Abdullah Aras yaptı.  Aday sürecine değinen Aras,  seçimlerde iddialı olduklarını dile getirdi.  Aras’ın ardından konuşan Kayatürk, “ 30 Mart 2014 tarihinde Van’da ak belediyeler kazanacaktır. Buna böyle inandık ve bu şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Demokrasi bir ortamda yarışmak istiyoruz” dedi

SALDIRILAR ÇALIŞMAMIZA VESİLE OLUYOR

 Konuşma kürsüsüne sloganlar eşliğinde davet edilen Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Nuri Gülaçar, konuşmasında kendisine yapılan saldırılara değindi. Gülaçar,” Saldırılar bizi yıldırma yerine daha çok çalışmamıza vesile oluyor. Halkımızın samimi dualarını ve gönüllerini bize yöneltti.  Van’ı yapacak Van’ın makus talihine dur diyecek kadro ile geliyoruz.  Kendimize olan özgüvenimiz kadar sesimize ses veren yiğit ve aziz Başbakanımız var arkamızda.  30 Mart’a kadar durmak yok yola devam “dedi.

VAN’IN HİZMETİNDEYİM

Gurbetten sılaya gelmiş olmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getiren Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, “ Önceki gece saat 12.00’ye kadar MYK toplantısı vardı. Başbakanımıza Van’a gideceğimi ileterek  aday tanıtım toplantısına katılacağımı söyledim. Başbakanımız “Van’ı çok önemsiyoruz, el üstünde tutuyoruz, arkadaşlarımız seçimi almadan, seçimi kazanmadan Ankara’ya gelmesinler” dedi. Salondaki insanların çoğunluğu ile uzun dönem kader birliğimiz var. 3 dönem TBMM’de sizi temsil ettiğim için gurur duydum, şeref duydum ve bundan sonra da bu şerefi hep taşıyacağım. Bugün Gaziantep Milletvekili olsam da Türkiye’nin neresinde olursam olayım her zaman çok sevdiğim hemşerilerimin hizmetinde olduğumu yürekten bir ifade ile söylüyorum” diye belirtti.

SEÇİMİ KAZANACAĞIZ

Seçimi kazanacaklarını vurgulayan Çelik, “ Belediye Başkan aday adaylığı için 89 arkadaşımız müracaat etti. Aday listelerinin açıklanmasından hemen sonra büyük bir çoğunluk büyük bir olgunluk gösterdi. Aday gösterilmese de bu partinin neferiyim aday olan arkadaşlarımla çalışacağım ifadeleri için tüm aday adayı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Başkale daha önce Ak Partili başkan tarafından yöneltiliyordu.  Partimiz daha önce Van milletvekili olarak görev yapan Cüneyit Karabıyık’ı  aday olarak gösterdi. AK Parti’de daha önce İlçe Başkanlığı yapan ve terör örgütü tarafından kaçırılan Hayrullah Tanış Gürpınar’da aday gösterildi. Ak Parti kurulduğu günden bu güne kadar Vanlılar yüreğini ortaya koyup en büyük sadakatle en büyük oranda oy verdi. 7 kez sandık geldi ve yanımızda oldunuz geçmişteki sadakatinizden dolayı camiamız ve memleketimiz adına sizlere teşekkür ediyorum.  Başarmak için önce inanmak lazım. Biz buna inanıyorsak ve bu seçimi alacağız diyorsak bu seçimi alırız” diye vurguladı.

HİÇ KİMSEYİ YARALAMAYACAĞIZ

Çelik, “Hakiki iman sahibi inanan bir insan Allah’ın dışında hiçbir kulundan korkmaz bir adam korkarsa her gün yeniden ölür korkmazsanız hepimizin mukadder bir ömrü var bir kez ölürüz.  Ak Partili gençler korkuyor musunuz hiç kimseden hiçbir şeyden korkmayacağız. Birileri bozarsa tamir edeceğiz dağıtırsa toplayacağız hiçbir yara dil yarası kadar ağır değildir. Biz dilimizle hiç kimseyi yaralamayacağız.  Sloganımız barış içinde yarış. Rakiplerimiz kim olursa olsun medeni insanlar olarak yarış yapacağız. Biz muhabbet fedaileriyiz bizim düşmanlığa ve husumete vaktimiz yoktur. Sopa kaba kuvvet hayvanlara yakışır insanlara değil” dedi

YANLIŞ YAPANLAR OLABİLİR

 Türkiye’deki genel bütçeleri üst üste koyun Türkiye’ye bir yılda 40 milyarlık (katrilyonluk)  yatırım yapılabiliyor. 2013 yılında 237 katrilyonluk nasıl yolsuzluk olabiliyor. Bir yanda yapılan büyük yatırımlar ve diğer yandan Türkiye’nin bütçe imkânları ortada yolsuzluk yapılıyorsa bu hizmetler yapılamaz, bu hizmetler yapılabiliyorsa yolsuzluk nerede? 11 yıldır dürüstüz de seçime 3 ay kala mı yolsuzluk oldu. Vicdan sahibi olanlar nasıl bir tezgâh ile karşı karşıya olduğumuzu görmelidir. Her camia içinde yanlış yapanlar olabilir. Kim tüyü bitmemiş yetimin hakkına elini uzatırsa o eli kırarız. Milletin malına elini uzatanın burnundan fitil fitil getiririz. Erdoğan gibi bir lider 50 yılda bir gelir. Ülkemiz için büyük bir şanstır.  Her gün farklı programlarla tempolu bir şekilde çalışıyor. Gecesini gündüz yapan çırasını yıldız yapan 7 gün 24 saat çalışan halkını düşünen sağlığını millete feda eden bir lider. Buna haksızlık yaparsanız Allah’ın gücüne gider.  Hepimiz ona yürekten bütün desteğimizi sonuna kadar vermeliyiz. Seçim öncesi 17 Aralık’ta bir tezgâh yapıldı. Bütün bu olup bitenleri bilen bir kardeşinizin olarak söylüyorum. Yerel seçimler öncesinde MHP CHP ve BDP’nin hiçbir projeleri ve malzemeleri yoktu. 17 Aralık’ta ortaya dökülenler onlara malzeme oldu” diye kaydetti.

MUTLAKA HESABI SORULMALIDIR

Gürpınar’da yaşanan trajik ölüme de değinen Hüseyin Çelik, “Kimin ihmali kusuru varsa Muharrem Taş adına hesabı mutlaka sorulmalıdır. İhmal ve kusuru olanlarla ilgili yapılabilecek olanlar yapılacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Vali bey bana bazı rakamlar verdi.  112 Acil bir yılda 4 milyon kez aranmış. Arayanların yüzde 96’sı yalan ihbar veya kötü niyetlerle aramış. Bu bizim memleketimize yakışmaz. Vatandaşlarımız bu hizmeti istismar etmemesi lazım. Bir evladımızın burnunun kanaması bile bizi rahatsız eder.  Artık dağdaki çoban bile helikopter ambulans ile alınarak sağlık tesisine getiriliyor. Eskiden kızaklarla taşınan hastalarımız şimdi paletli ambulanslarımız ile taşınıyor. Çünkü hükümet olarak sağlık için yapılan hizmetlerin gerekliliğini biliyoruz” diye ekledi.

GÜLAÇAR VAN İÇİN BİR ŞANSTIR

Gülaçar’ın Van için büyük bir şans olduğunu ifade eden Çelik, “Siyaset terör örgütünün arkasına saklanarak yapılmaz, halkın hür iradesi ile yapılır. Eğer inanıyorsanız biz bu seçimi çok rahat kazanırız. Çok çalışmamız lazım ve çalışmaları ihmal edersek imha oluruz. Çocuklarımızın geleceği imha olmasın ki bize gelmesi gereken hizmetler başka tarafa gönderilmesin. Osman Nuri Gülaçar Van için bir şanstır. Başbakanımız başta olmak üzere partimizin iradesi Osman Nuri Gülaçar olmasına karar verdi. O da geldiği günden bu yana Van kamuoyunda Osman hoca bu işi yapar intibası uyandırmıştır.  Yarın 30 Milletvekilimiz Van’a geliyor. Başbakanımızın Van’ı ne kadar önemsediğinin siz de farkındasınız” şeklinde konuştu. 

Bakmadan Geçme